Portrait B - Point of no Return

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Portrait B

Album: Point of no Return

Genre: Alternative Rock / Pop

Label: Raven Black Music

Score: 80/100

Portrait B bracht in 2012 hun eerste EP uit: Misery Boy. Dit jaar brachten ze hun tweede langverwachte EP uit die de naam 'Point of no Return' meegekregen heeft. Daartussen heeft de band vooral veel shows gegeven. Niet alleen in België, maar ook in Nederland en Engeland kennen ze intussen Portrait B.

Point of no Return valt moeilijk te vergelijken met de eerste EP. De nadruk lag toen vooral op de vele synth-partijen, maar deze zijn inmiddels weggevallen. De nummers klinken nu melancholischer en donkerder. Wij juichen dit alleen maar toe, want zo zorgt de band er voor om niet in herhaling te vallen.

Exit Only is de perfecte opener. Je wordt meteen meegezogen in het verhaal dat deze plaat te vertellen heeft. Wat daarna volgt is onze persoonlijke favoriet. Het nummer Coming Home klopt als een bus. De geluiden van de verschillende instrumenten zijn mooi in elkaar gemixt en het plaatje klopt perfect. Middenin de song is er eventjes een rustpunt ingelast om even op adem te kunnen komen, daarna is het terug verder dromen. Met Chasing Thunder schakelt de band een versnelling hoger. Hier komt het rauwe rockkantje van Portrait B naar boven.

Helaas zijn niet alle nummers op deze EP van topkwaliteit. Zo komt de zangpartij in Stay Behind wat zagerig over en gaat het op den duur wat vervelen. Gelukkig sluit het laatste nummer City of Light deze EP mooi af. De lange intro is opbouwend, spannend en werkt zich toe naar de climax die achteraan de song te vinden is. Wanneer de boel ontploft doet het ons zelfs een beetje denken aan de Britse band Foals.

De tweede EP van Portrait B is er eentje om niet snel te vergeten. Het is een mooie opvolger geworden van 'Misery Boy', kortom een plaat waar de band fier op mag zijn. 

Tracklist:

  1. Exit Only
  2. Coming Home
  3. Chasing Thunder
  4. Stay Behind
  5. City of Light

Meer info over Portrait B:

Categorie: