Buster Shuffle - Naked

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Buster Shuffle

Album: Naked

Genre: Ska, rock 'n roll

Label: People Like You Records

Score: 70/100

Ska is alive and kicking en dat is mede te danken aan het Londens sextet Buster Shuffle. De band combineert two-tone ska met subtiele pop-elementen en creëert zo een eigenzinnige, moderne interpretatie van ska.

‘Naked’ is het derde album van deze band en vormt geen grote breuk met haar voorgangers qua stijl. Toch probeerden ze zich wat te heroriënteren in het continu veranderende muzieklandschap. De pop-elementen vertonen namelijk kenmerken die kunnen toegeschreven worden aan Brit-pop, het genre dat de laatste tijd het internationaal muzieklandschap opnieuw aan het inpalmen is.

Albumopener South heeft veel weg van een Australisch strandfeestje waar een dreigende regenwolk overheen zweeft. Happy surfpop met enkele opvallende tempowisselingen. Het nummer dat hierop volgt, New Money, behoudt diezelfde sfeer. Naked, het nummer met dezelfde naam als de plaat, is het paradepaardje van de plaat, een geweldig nummer van begin tot eind, ska op surfplanken.

Helaas haalt de rest van het album niet het niveau van de eerste nummers. In Devon herken je weliswaar een beetje Muse, tot dusver nog aanvaardbaar. Buster Shuffle ging helaas wat te dapper te werk en op Put Up en It’s OK because the kids ... waagden ze zich aan een potje Radiohead. Een advies van het huis, waag je niet aan Radiohead behalve als je naam Thom Yorke is. Met het voorlaatste nummer wordt het dieptepunt van het album bereikt. Home heeft pseudo-pseudo psychedelische invloeden, die in verre vertes wel wat op een oud nummer van The Beatles kan lijken, maar daar plaatsten de jongens van de band wat random gefluit en een misplaatste woo-hoo erbovenop. (Dave Grohl? Jij hier?) Het album sluit weliswaar in schoonheid af, On our way is een nummer waar de balans in ere werd hersteld, ska staat hier mooi in verhouding tot de country-pop-invloeden die erin verwerkt werden.

Tracklist: 

 1. South
 2. New Money
 3. Naked
 4. Devon
 5. Take Him Down
 6. I Wrote This Song Because My Girlfriend Told Me I Was Miserable
 7. It's OK Because The Kids Are Fashionable
 8. Girls
 9. Believe It
 10. Home
 11. Put Up

Meer info over Buster Shuffle:

buster shuffle naked cover

Categorie: