Thulcandra - Ascension Lost

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Thulcandra

Album: Ascension Lost

Genre: Melodic black metal

Label: Napalm Records

Score: 82/100

Thulcandra is een black metalband voor de gelegenheid eens niet uit de Scandinavische contreien, maar afkomstig uit Duitsland. Duitsland is met deze band een kwaliteitsvolle black metalband rijker, want de heren demonstreren met hun derde album ‘Ascension Lost’ opnieuw dat ze zeer strak en goed die duistere muziek kunnen maken.

Maar bij Thulcandra gaat het verder dan enkel black metal. Melodie staat centraal bij hen. Denk dit weg en de band zou helemaal in het niets vallen en niet meer opvallen tussen al die min of meer hetzelfde klinkende Noorse black metalbands. Thulcandra valt op door de rijke, melodieuze gitaarsolo’s, de keyboard- en piano intro’s en outro’s, maar toch blijft er steeds dat dreigende element typisch aan black metal inzitten. Al bij openingstrack The First Rebellion is heel duidelijk dat het hier niet om een doorsnee black metalband gaat. Het 7 minuten 20 seconden durende openingsnummer gaat rustig van start met een gitaarintro en gaat over in ruige muziek met schelle screams. Daar is duidelijk de black metal. Maar verderop de song komt de eerste knappe gitaarsolo, om geleidelijk aan weer te versnellen naar up-tempo black metal.

De hele albumstructuur is een mix van deze elementen. Tempoversnellingen, rauwe stukken, zachte melodische delen, … het wisselt allemaal met elkaar af. Geen eenvoudige taak, maar het resultaat mag er wezen. 10 nummers bevat ‘Ascension Lost’, die midden op het album met Interlude worden onderbroken, een rustige passage van akoestische gitaar. Maar dan knalt het album opnieuw op gang met ‘Exalted Resistance’., om ruig door te gaan tot aan de zacht Outro.

Denk bij Thulcandra aan bands als Borknagar en Dimmu Borgir, maar met iets minder epische stukken. Als je hiervan houdt, zit je bij Thulcandra goed. ‘Ascension Lost’ is een goede derde plaat geworden.

Tracklist:

  1. The First Revellion
  2. Throne of Will
  3. Deliverance in Sin and Death
  4. Demigod Imprisoned
  5. Interlude
  6. Exalted Resistance
  7. The Second Fall
  8. Sorrow of the One
  9. Ascension Lost
  10. Outro

Meer info over Thulcandra:

Categorie: