Psychonaut - XXIV Trips Around The Sun

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Psychonaut

Album: XXIV Trips Around The Sun

Genre: Atmospheric stoner / sludge metal

Label: eigen beheer

Score: 72/100

Kerstmis is een tijd van vrede, cadeautjes en vrijgevigheid, in het verlengde van het laatste kunnen we Psychonaut meteen benoemen tot ‘band om naar uit te kijken in 2015’. Hun debuut EP 'XXIV Trips Around The Sun' kwam reeds eind augustus uit – hopelijk zijn ze in deze eindejaarsperiode dan ook vergevingsgezind genoeg om ons het lange wachten te vergeven – en krijgt hopelijk snel een vervolg.

De atmosferische metal van Psychonaut laat slepende psychedelische stoner paren met hevige sludge waardoor het kind een congruentie tussen emotie en vastberadenheid meekrijgt. Ondanks dat dit een EP is, zit er een consequente en gevoelige lijn in. De tempo en stemmingswisselingen in de nummers staan volledig ten dienste van de emotie die in de nummers vervat zit. De zang wisselt regelmatig tussen cleane zanglijnen en screams, zonder het evenwicht te verliezen. Gesteund door het feit dat de zang ook enkel wordt ingezet als het een hefboomeffect kan creëren.

Geen overdaad dus, een eigenschap die het hele album met zich meedraagt. Al zou dit zowel een pro als contra kunnen zijn. Geen uitgemolken nummers, geen overbodige passages, maar ook nooit een volledige zoektocht naar de grens. Wat de vuiligheid in de sound betreft, mag het soms net dat tikkeltje meer zijn. De cleane zang mag gerust iets minder geborsteld en iets meer gekarteld zijn en misschien kan hier en daar een extra gitaareffect ook geen kwaad.

'XXIV Trips Around The Sun' is een debuut EP die aantoont dat Psychonaut over het potentieel en de groeimogelijkheden beschikt om binnen het genre waardevol te kunnen zijn. Een band die de tijd mag en moet gebruiken om op zoek te gaan naar grenzen. Om uiteindelijk tot een oerdegelijke en unieke sound te komen. Nu reeds meer dan degelijk, hopelijk in de toekomst onbetwistbaar.

Tracklist: 

  1. Mantra
  2. XXIV Trips Around The sun
  3. Ascendancy
  4. Psychedelic Mammoth

Meer info over Psychonaut:

Psychonaut XXIV Trips Around The Sun cover

Categorie: