Civilian - The Second

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Civilian - The Second Artiest: Civilian

Album: The Second

Genre: hard rock

Label: eigen beheer

Score: 80/100

Twee jaar geleden kregen de heren van Civilian lovende kritieken voor hun debuutalbum 'Wake-Up Call' en nu zijn ze hier met  ‘The Second’, geloof het of niet, hun tweede langspeler!

De bandleden hebben stuk voor stuk hun sporen al verdiend bij andere bands. Zo won drummer Johan van den Berghe ooit Humo’s Rock Rally als drummer van de Evil Superstars. Zanger Mark van Luijk geraakt met Chew A Bone in datzelfde concours tot in de halve finale. Hij is in het dagelijks leven journalist en iedereen weet dat Belgische journalisten die zingen altijd garant staan voor verrassende teksten (cfr Frank Vanderlinden en Stijn Meuris). Om maar te zeggen dat Civilian geen groentjes zijn, maar doorgewinterde rockveteranen.

Dit is ook te horen aan de sound van de band. Met Zusammen komen ze dan ook binnen met een knal. Heerlijke openingstrack die vinnig uit de starblokken schiet! De stijl die de jongens hanteren bevindt zich ergens tussen hard rock en metal. Wrong Sound of the road heeft dan weer een heel groovy vibe, terwijl de humor van Love in the Moshpit er vanaf spat. (Dit thema is trouwens in dit jaar, luister maar eens naar de nieuwe van Body Count). Ongetwijfeld zal dit nummer leiden tot menige echte mosh- of circlepits! Bij de opening van de vierde track horen we Amy uit de Walking Dead zeggen, “The world ended, didn’t you get the memo”. Het nummer zelf heet dan ook heel toepasselijk Dead Man Walking ! Met de titeltrack van het album doen de heren een poging om het wereldrecord kortst opgenomen nummer ooit af te snoepen van Napalm Death (You Suffer), The Second is namelijk gedaan voor het begint! Digging a Hole is een van de hoogtepunten van het album en zou het zeker niet slecht doen als single! Met C.E.O. wordt het tempo nog eventjes de hoogte ingeduwd om daarna het langste nummer van het album op ons af te vuren. Het obligatoire trage nummer, Closed Door, hadden ze voor mij achterwege mogen laten, maar blijkt een ode aan Kurt Cobain, en wie zijn wij om deze man niet te willen eren!  Hallelujahland is al door meer dan 12000 mensen bekeken en zij hebben overschot van gelijk om dit te doen. Indien je behoort tot de mensen die dit nog niet gedaan hebben, dan raad ik jullie aan dit NU te doen. Hierna zal je zeker geen spijt hebben als je het album zelf ook aanschaft!

Verwacht geen grote verrassingen op dit album, maar mensen die van rock, hard rock en metal houden, zullen zeker kunnen genieten van dit vakkundig in elkaar geknutselde album! Ik hoop dat deze sympathieke Limburgse band in 2015 het grote publiek weet te bereiken!

Tracklist:

 1. Zusammen
 2. Wrong Side Of The Road
 3. Love In The Moshpit
 4. Dead Man Walking
 5. Stars Tonight
 6. Break The Chain
 7. The Second
 8. Digging A Hole
 9. C.E.O.
 10. Tarantula
 11. Closed Door
 12. Hallelujahland

Meer info over Civilian:

civilian the second cover

Tags: 
Categorie: