Witherscape - The New Tomorrow

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Witherscape

Album: The New Tomorrow (EP)

Genre: Atmospheric / Progressive death metal

Label: Century Media Records

Score: 72/100

Dan-Erland Swanö  is een muzikale duizendpoot die al tientallen bands zijn stem en gitaar ontleende, alsook de productie voor zijn rekening nam. Samen met Ragnar Widerberg vormt hij momenteel de band Withersacape. Swanö nam de zang, drums en keyboards voor zijn rekening, terwijl Widerberg bass en gitaarspel doet (inclusief alle solo’s).

De opvolger van het in 2013 uitgebrachte ‘The Inheritance’, heet ‘The New Tomorrow’. Eigenlijk kunnen we niet echt spreken van een volwaardige opvolger, daar we het hebben over een EP met slechts 5 tracks. Hiervan zijn er 3 covers, 1 uitbreiding op een eerder uitgebracht nummer en 1 gloednieuw nummer. Waarom kiezen de heren om nummers van gevestigde waarden als Kiss en Judas Priest te coveren? Volgens eigen zeggen kwamen de gekozen nummers niet tot hun volledige recht op de gebrachte manier door de originele artiesten.

De openingstrack is de titeltrack van het album en tevens het enige nieuwe nummer. Als het een voorbode is van het toekomstige album, kijken wij daar alvast reikhalzend naar uit. Het nummer bevat alles: lekkere drums, heerlijke basslijn en stevige gitaarriffs, met halverwege splijtende grunts!  Defenders Of Creation, is een cover van Warrior. Zij maken het iets eigentijdser door sommige gitaarpartijen te vervangen door keyboards. Het volgend is A World Without Heroes, een van de tragere Kiss nummers. Hier doen ze bijna het tegenovergestelde, door het nummer iets pittiger te maken door meer en steviger gitaarwerk toe te voegen! Van Judas Priest nemen ze Out in the Cold onder handen. Ook dit nummer geven ze een iets hoger rock en roll gehalte. Hoe je het ook draait of keert, Withersacape blijft steeds zeer trouw aan het origineel en naar mijn persoonlijke mening, worden ze zelfs goed gepimpt, maar oordelen jullie vooral zelf. Het laatste nummer Dead for another Day, is een reprise van het vroeger verschenen Dead for a Day. Het is het meest poppy nummer van het album, en valt misschien zelfs een beetje uit de toon.

Zelf noemen ze deze EP een brug tussen het vorige album en het volgende album dat ergens eind 2015 zou moeten verschijnen! Leuk zoethoudertje, maar de fans kijken toch vooral uit naar einde 2015!

Tracklist:

  1. The New Tomorrow
  2. Defenders of Creation
  3. A World Without Heroes
  4. Out in the Cold
  5. Dead for Another Day

Meer info over Witherscape:

witherscape the new tomorrow cover

Tags: 
Categorie: