Lordi - Scare Force One

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Lordi

Album: Scare Force One

Genre: Hard rock/Heavy metal

Label: AFM Records

Score: 79/100

Wie had ooit gedacht dat ik een review zou schrijven van een winnaar van het ‘Eurovisiesongfestival’, ik alvast niet. Maar kijk, de wonderen zijn de wereld niet uit en plots krijg ik hier het laatste album van Lordi voorgeschoteld. Je kent ze wel, de gemaskerde demonen die in 2006 vriend en vooral vijand verrasten door te winnen met hun Hard Rock Hallelujah. Maar genoeg over het verleden, want Tomi Putaansuu, beter gekend als Mr. Lordi, heeft sindsdien niet stilgezeten. Hijzelf is zowat de enige constante van de band, maar dat weerhield Lordi er niet van sinds het songfestival al drie albums uit te brengen. En nu zijn ze hier met hun vierde (in het post-songfestival tijdperk).

Of de heren zichzelf serieus nemen weet ik niet, maar een gemiddeld Lordi album zit doorweven met humor. Alleen de titel zelf al ‘Scare Force One’ is geestig gevonden!

Zoals meestal opent het album met een muzikaal intro'tje om dan onmiddellijk het titelnummer op ons af te vuren, gevolgd door How to Slice a Whore. Dit is tevens een van de betere nummers op het album. Het carnavaleske Hell sent in the Clowns en House of Ghosts zijn iets minder dan hetgeen we ervoor kregen, maar luisteren desalniettemin makkelijk weg. Op Monster is my Name neemt Mr. Lordi de tijd om zichzelf even voor te stellen en te bewieroken! Cadaver Lover heeft een geweldige titel en zal ongetwijfeld luidkeels meegezongen worden op live shows. Dan is er even een rustpunt op het album met het instrumentale Amen's Lament To Ra II. Daarna is het tijd voor de opzwepende single uit het album Nailed By The Hammer Of Frankenstein. Helaas zijn volgende nummers van een mindere kwaliteit, tot aan het laatste nummer. Sir, Mr. Presideath, Sir! is een heerlijke afsluiter met een best wel grappig outro.

Voor zij die van extremen houden zal dit album uiteraard veel te soft zijn, maar zij die houden van mid-tempo nummertjes, met eenvoudige en geestige teksten, zullen dit album zeker te pruimen vinden. Het is zonder twijfel het beste wat Lordi al op de markt bracht! Met een beetje schaamte geef ik toe, ook bij momenten genoten te hebben van dit album! Ach ja, een guilty pleasure op tijd en stond moet kunnen zeker? Kortom, de ideale plaat om op te zetten bij het volgende Halloweenfeestje!

Tracklist:

  1. SCG7 Arm Your Doors And Cross Check
  2. Scare Force One
  3. How To Slice A Whore
  4. Hell Sent In The Clowns
  5. House Of Ghosts
  6. Monster Is My Name
  7. Cadaver Lover
  8. Amen's Lament To Ra II
  9. Nailed By The Hammer Of Frankenstein
  10. The United Rocking Dead
  11. She's A Demon

Meer info over Lordi:

lordi scare force one cover

Categorie: