Engel - Raven Kings

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Engel

Album: Raven Kings

Genre: Melodic death metal

Label: Gain Music

Score: 77/100

Wie de nieuwe van In Flames maar niks vindt, kan misschien heil vinden in Engel’s nieuwe album ‘Raven Kings’. Een opmerkelijke statement om een review mee te beginnen, laten we dit even uitleggen. Engel is een melodic death metal band opgericht door In Flames gitarist Niclas Engelin. Terwijl In Flames steeds meer alternatief wordt, kan in Engel de melodic death metal gevonden worden. Hun debuutalbum ‘Absolute Design’ is wereldwijd zeer goed ontvangen en opvolger ‘Threnody’ was zowaar nog beter. Twee jaar later brachten ze ‘Blood of Saints’ uit, wat een kleine terugval was, niets bijzonder. Nu nog eens twee jaar later brengen ze ‘Raven Kings’ uit, is het deze keer opnieuw raak?

‘Raven Kings’ opent sterk met ‘Salvation’.  We horen sterke gitaarriffs, goede screams en een snel drumritme met een melodisch refrein. Dit zijn kenmerken die terug te vinden zijn in het hele album, zo ook bij de twee volgende nummers ‘Your Shadow Haunts Me’ en ‘Denial’. Een uitblinker op dit album is ongetwijfeld ‘Fading Light’. De indrukwekkende gitaarmelodie en afwisseling van screams en clean vocals zijn uitmuntend. Het album wordt echter halverwege gebroken door het rustige nummer ‘I am the Answer’, het valt uit de toon tussen de overige hardere nummers.

De meeste platen zwakken af naar het einde, met de beste nummers in het begin. Dit is op ‘Raven Kings’ niet het geval. De laatste twee nummers ‘Broken Pieces’ en ‘Hollow Soul’ zijn het waard om het album tot het einde te laten afspelen. ‘Broken Pieces’ klinkt modern met een lekkere melodie die in het hoofd blijft hangen terwijl ‘Hollow Soul’ een tevreden gevoel met zich meebrengt, een perfecte afsluiter dus.

Engel blijft zich een weg timmeren doorheen een metallandschap waarin er zoveel bands zijn. Ze houden hun hoofd boven water met dit nieuw album, ze doen meer zelfs: ze leveren kwaliteit af en bewijzen dat kleinere bands lang niet moeten onderdoen voor grootheden!

Tracklist:

 1. Salvation
 2. Your Shadow Haunts You
 3. Denial
 4. Fading Light
 5. My Dark Path
 6. I Am The Answer
 7. When The Earth Burns
 8. End Of Days
 9. Sanctuary
 10. Broken Pieces
 11. Hollow Soul

Meer info over Engel:

 

Tags: 
Categorie: