Nachtblut - Chimonas

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Nachtblut - Chimonas Artiest: Nachtblut

Album: Chimonas

Genre: Dark metal

Label: Napalm Records

Score: 68/100

Nachtblut - een Duitse band uit Osnabrück die schippert tussen Rammstein en Cradle of filth. Indien je één van deze bands niet goed vindt, dan ga je Nachtblut ook maar niks vinden. Het album bevat een ruime mix die zich situeert rond melodic black metal. Instrumentaal valt er alvast niets af te dingen op de kunsten van het vijftal. Met klinkende namen als Askaroth (zang), Skoll (Drums), Lymania (Keyboard), Trym (bas) en Greif (gitaar), zorgen ze alvast voor een zweem van mystiek. Na Das Erste Abendmahl, Antik en Dogma, is dit het vierde studioalbum van de heren (en dame, want Lymania is een schoon madam), het derde onder de vleugels van Napalm records.

Persoonlijk ben ik meer fan van de nummers die neigen naar Rammstein, dan naar de ‘Filth’ nummers. Op het openingsnummer, 'Gotteskrieger', laat Askaroth al onmiddellijk zijn groot arsenaal aan verschillende soorten zang horen, van scream/shrieks tot growls en grunts, het hele gamma komt aan bod! Het volgende nummer, 'Wien 1683', begint zelfs met en heuse blazoenintro. Het nummer zelf is een verwijzing naar het einde van het Turkse beleg van Wenen en heeft een hoog meezinggehalte! ‘Wie Gott sein’ is de single uit het album en naar mijn mening een van de beste nummers op het album. Akkoord, het is een beetje mainstream, maar desalniettemin een nummer dat goed blijft hangen, een goeie single dus! Ook ‘Kalt wie ein grab’ klinkt zeer Rammstein-like. Ligt het aan het Duits of aan de manier waarop Askoroth hier zingt, dat weet ik niet, maar het is herkenbaar en best te pruimen! Op een commercieel getint album kan een ballad niet ontbreken en hop daar is ‘Und immer wenn die Nacht anbricht’, compleet met strijkers en al! 'Schwarz' is een van de snelste nummers op het album, en staat in schril contrast met  ‘und immer …’. Over de volgende drie nummers valt echt niet veel te zeggen, ze trekken de lijn van het album gewoon door, met voldoende aandacht voor keyboards en af en toe een leuke gimmick (de intro van ‘Dort wo die Krähen’ is wel leuk). Het laatste nummer op het album is de titeltrack 'Chimonas'. Het album eindigt zoals het begint, met het Askaroth die nogmaals zijn stem de vrije loop laat, en een zeer toepasselijke outro!

Het album wordt niet overal op applaus onthaald, doch het is zeker een keer het beluisteren waard, zelfs een tweede keer. Je zal merken dat er genoeg goede tracks op staan die in je hoofd blijven zitten! Klinkt het album vernieuwend? Helaas niet, maar het kabbelt rustig weg op de achtergrond en met ‘Wie Gott Sein’, hebben ze alvast een leuke single! Commercieel gezien zou dit album het best wel eens goed kunnen doen, door de grote toegankelijkheid!

Tracklist:

  1. Gotteskrieger
  2. Wien 1683
  3. Wie Gott sein
  4. Kalt wie ein Grab
  5. Und immer wenn die Nacht anbricht
  6. Schwarz
  7. Dort wo die Krähen im Kreise fliegen
  8. Märchen
  9. Töte mich
  10. Chimonas

Meer info over Nachtblut:

nachtblut chimonas cover

Categorie: