In Flames - Sounds From The Heart of Gothenburg

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: In Flames

Album: Sounds From The Heart of Gothenburg

Genre: Melodic death metal

Label: Nuclear Blast

Score: 78/100

In een uitverkochte zaal met 10.000 toeschouwers nam In Flames in november 2014 een grootschalig optreden op in hun thuisstad Göteburg, in het Scandinavium. Dit beeldmateriaal wordt nu op 16 september 2016 uitgebracht als een blu-ray/dvd en cd-pakket en omvat een groots concert met maar liefst 20 nummers. 

Onder daverend applaus en "In Flames" geroep van duizenden toeschouwers komt de band met eerste elektronische geluiden op. Het nieuwe nummer In Plain View wordt met een uitgebreide intro opgestart. Wanneer drum en gitaar opkomen barst de energie los en wordt er uit kanonnen confetti geschoten met een harde knal. Je haren komen recht te staan wanneer het opzwepend ritme gespeeld wordt en zanger Anders zijn eerste scream laat horen. Vergelijk het geluid wel niet met de kwaliteit die je op een studioalbum hoort, maar dat is logisch. De dvd en bijhorende cd zijn er om de live sfeer over te brengen.

All hell breaks loose met het brutale Everything's Gone dat onmiddellijk volgt. We blijven ons in de laatste jaren situeren met Fear is the Weakness dat op nog meer enthousiasme kan rekenen en nemen een eerste duik terug in de tijd (hoewel voor sommigen misschien nog steeds niet ver genoeg) met de meezinger Trigger.

Pas daarna volgt de eerste toespraak naar het publiek toe. Anders houdt het kort en kondigt het oude Resin van het album 'Colony' aan, een melodisch nummer dat pas echt de Gothenburg sound in de verf zet. Hierna roept hij op tot crowdsurfen op de tonen van Where the Dead Ships dwell.

Opnieuw komt er een combo van de nieuwste nummers. With Eyes Wide Open, Paralyzed en Through Oblivion staat het aantal 'Siren Charms' tracks op maar liefst vijf. Ook bij Paralyzed wordt opgeroepen tot crowdsurfen. De publieksreactie is matig en enthousiasme is pas opnieuw te horen bij Ropes en Delight and Angers. Maar voor de eerste echte ontploffing bleef het tot nu toe wachten. Cloud Connected zorgt daar moeiteloos voor. We krijgen nog een heuse speech te horen van Anders alvorens hit Only for the Weak wordt gespeeld. Live klinken er enkele nieuw geïntroduceerde elektronica elementen. De zanger laat gewoonweg delen van het refrein door het publiek zingen in zijn plaats, iedereen lijkt het dan ook te kennen, en mee te springen. Een zaal die op zijn kop wordt gezet en dat is duidelijk te zien op de beelden.

In Flames blijft recente nummers behouden. Opmerkelijk is de keuze voor het rustige The Chosen Pessimist. Op enkele roepers na wordt de zaal stil, het publiek geniet van het emotievolle nummer. The Quiet Place brengt nog eens het beste in band en publiek naar boven.

Grote verrassing is de live verschijning van Emilia Feldt bij When the World explodes. Ze zingt in duet met Anders en kan op dankbaarheid en respect van het publiek rekenen. Hierna volgt nog Rusted Nails, wat al het 7e 'Siren Charms' nummer is.

Daarna volgt nog een ferme eindsprint met Mirror's Truth, Deliver Us en natuurlijk knaller Take This Life. Veel uitleg hoeft er opnieuw niet aan gegeven te worden, de band laat de muziek voor zich spreken. Met deze laatste beuk eindigt de dvd en cd, die een optimale weegave toont van hoe het er op een indoor In Flames optreden aan toe gaat. Wel moet gezegd worden dat hier vooral gefocust wordt op de recente jaren van de band, het ontbreekt op een paar uitzonderingen na aan goede oude nummers.

Het beeldmateriaal is op dvd en blu-ray te verkrijgen en de audio is ook afzonderlijk te koop in cd-vorm. Ook is er bij label Nuclear Blast een grote earbook versie met alles daarin. Lust voor iedere In Flames fan!

Tracklist:

 1. In Plain View
 2. Everything's Gone
 3. Fear Is the Weakness
 4. Trigger
 5. Resin
 6. Where the Dead Ships Dwell
 7. With Eyes Wide Open
 8. Paralyzed
 9. Through Oblivion
 10. Ropes
 11. Delight and Angers
 12. Cloud Connected
 13. Only for the Weak
 14. The Chosen Pessimist
 15. The Quiet Place
 16. When the World Explodes
 17. Rusted Nail
 18. The Mirror's Truth
 19. Deliver Us
 20. Take This Life

Meer info over In Flames:

in flames sounds from the heart of gothenburg cover

Categorie: