Elysian Gates - Crossroads

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Elysian Gates

Album: Crossroads

Genre: Symphonic metal

Label: Eigen beheer

Score: 72/100

Er is een nieuweling in de (female fronted) symphonic metal wereld, al zijn ze al even bezig, sinds 2010 om precies te zijn. Met het nieuwe album ‘Crossroads’ willen ze meer op de kaart gezet worden, maar zal dat ook lukken?

Laten we er geen doekjes om winden, het eerst woord waaraan we denken bij ‘Crossroads’ is mediocre. Het blinkt niet uit tussen de vele andere metalbands in dit overvolle genre. Is het daarom slecht? Zeker niet. De stem van zangeres Noémie Leer klinkt helder en mooi en wordt ondersteund door muziek gespeeld door muzikanten die weten hoe ze hun instrumenten moeten gebruiken.

Het album wordt ingeluid met de muzikale intro The Awakening en pas bij Crossroads horen we Noémie voor het eerst. De toon voor het album is gelegd met symfonische klanken van keyboard en melodische gitaarmelodieën. De ballade Mary Ann zet Noémie’s stem het meest in de verf. Op nummers als het Oosters klinkende Far From Home, Broken Inside en Human Infection hoor je Noémie zelfs een heel andere kant van vocalen gebruiken, ze grunt zelf stukjes in. Zoek vooral naar de versie waar de bonus track Northern Winds opstaat want dit nummer brengt het symfonische element naar een hoogtepunt op het album, een perfecte afsluiter.

Elysian Gates leveren een goed album af vooral gezien dit een eigen productie is. We hopen dat hen een verdere toekomst met veel hoogtepunten tegemoet gaat.

Tracklist: 

  1. The Awakening
  2. Crossroads
  3. Whispering
  4. Premonition
  5. Far From Home
  6. Mary Ann
  7. Broken Inside
  8. Human Infection
  9. One Open Gate
  10. Northern Winds (bonus track)

Meer info over Elysian Gates:

elysian gates crossroads cover

Categorie: