Vader - Iron Times

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Vader

Album: Iron Times

Genre: Death metal

Label: Nuclear Blast

Score: 80/100

Eind september brengt het Poolse Vader ons een nieuwe album, tot die tijd moeten we het doen met een EP. Deze EP bevat twee nummers die nieuw zijn, een cover van Motörhead en een nummer dat afkomstig is van een ander projectje waar zanger/gitarist Peter zich mee bezig hield. Vader bracht het eerste album in 1989 uit en het vorige album dateerde al sinds 2014. In de tussenperiode werden er maar liefst 21 albums/EP’s uitgebracht. Een indrukwekkend palmares voor deze band.

Onze voorkennis leert ons dat we ons kunnen verwachten aan death metal met thrash metal invloeden. Laten we beginnen met de cover, het lijkt op een cover van een power metalband maar dan een stuk bruter. Het artwork is zeer verzorgd en zeer goed gedaan.

Het eerste nummer op deze EP is Parabellum. Al direct vanaf de eerste seconde krijgen we te horen wat deze band in zijn mars heeft. De thrash metal riffs vliegen ons aan een zeer hoog tempo om de oren. Het death metal element is hier nog niet zo nadrukkelijk aanwezig. Akkoord, de lengte van het nummer is niet zo geweldig maar dit is genoeg om de luisteraar nieuwsgierig te maken. Prayer To The God Of War gaat verder in de trend van Parabellum. Vooral de solo is zeer goed uitgewerkt, Kerry King himself zou er trots op zijn moest hij dit horen. Het tempo wordt een beetje lager gelegd bij Piesc I Stal, letterlijk vertaald door vuist en staal. Hierdoor wordt de nadruk wat meer op de zang gelegd, er zijn zelfs riffs die zeker luidkeels meegebruld worden tijdens live optredens. Wat opvalt is de taal van het nummer, het nummer is volledig in het Pools. Ook al ken je de taal niet, toch zal je genieten van dit nummer. Afsluiten doen we met Overkill, een cover van Motörhead. Hier wordt een eigen touch aan gegeven en er zullen niet veel mensen zijn die dit geen geslaagde cover vinden. Een geweldige ode aan Lemmy en een geweldige afsluiter.

Vader brengt ons een EP die aan al onze verwachtingen voldeed. Bruut, thrashy en geweldige solo’s. Het death metal element kwam op deze EP wat minder aan bod maar dat stoorde niet. Dat er een cover van Motörhead werd opgenomen voor deze EP kunnen we ook allen maar toejuichen aangezien Vader er in geslaagd is om hier een persoonlijke touch aan te geven. Het is voor de fans natuurlijk uitkijken naar het volledige nieuwe album. Ook thrash metal en Slayer liefhebbers zouden dit eens moeten luisteren. Het is nu wachten naar het album dat eind september uitgebracht zal worden, met deze EP is de interesse zeker al gewekt!

Tracklist: 

  1. Parabellum
  2. Prayer To The God Of War
  3. Piesc I Stal
  4. Overkill (Motörhead cover)

Meer info over Vader:

 

vader iron times cover

Tags: 
Categorie: