Useless ID - We Don't Want the Airwaves

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Useless ID

Album: We Don't Want the Airwaves

Genre: Punkrock

Label: Fat Wreck Chords

Score: 59/100

Of ik een review wilde schrijven van een EP van een punkrockband uit Israël? Say no more, alhoewel punkrock niet altijd mijn ding is, vond ik het gegeven al zo geweldig dat ik onmogelijk neen kon zeggen. 'We Don’t Want the Airwaves',  is een kort EP’tje waarvan de titeltrack een hommage is aan the Ramones. Het is een typische punkrocksong en al klinkt het een beetje poppy, ik denk dat de Ramones er wel vrede mee zouden kunnen nemen.

Het tweede nummertje is alleen al om de titel het vermelden waard. Right Wing Fascist Killing Spree, een akoestische  track. Het derde nummer Tension is  een popsong pur sang, maar het heeft voor de rest weinig om het lijf. Het Ep'tje is eigenlijk een opwarmertje voor hun nieuwe full album 'State Is Burning', dat begin juli uitkwam en laat het laatste nummertje nu net dezelfde titel hebben. State is burning is wederom een akoestisch nummertje, maar het zou niet misstaan op een gemiddeld Levellers album.  Ik raad de band dus aan dit nummer op het komende album iets meer punch te geven, of misschien  voor een akoestisch album te gaan!

Een opwarmertje dus, waar ik het niet bijster warm van kreeg. Buiten het eerste nummer, dekt de vlag punkrock helaas niet de lading. Dus goed geprobeerd, maar driewerf (of beter drie vierde werf) helaas.

Tracklist:

  1. We don't want the Airwaves
  2. Right Wing Fascist Killing Spree
  3. Tension
  4. State is burning

Meer info over Useless ID:

useless id we don't want the airwaves cover

Categorie: