Sam Alone & The Gravediggers - Thougher Than Leather

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Sam Alone & The Gravediggers

Album: Thoughter Than Leather

Genre: Folk

Label: People Like You Records

Score: 80/100

Sam Alone & The Gravediggers, dat is een hele mond vol, en eerlijk gezegd hadden wij nog nooit van de band gehoord. Hoe meer nieuwe muziek hoe beter denken we dan en we moeten zeggen dat we erg blij zijn dat we deze band hebben leren kennen. Ben je fan van The Gaslight Anthem, Bruce Springsteen en een klein beetje van Frank Turner? Dan zijn Sam Alone en zijn Gravediggers zeker en vast iets voor jou.

De Portugese band heeft dit jaar een nieuw album uitgebracht: 'Thougher Than Leather'. Er wordt afgetrapt met Believers and Renegades. Hier is de link naar The Gaslight Anthem snel gelegd. De vele “woo’ohs” en de stem van Sam Alone in dit nummer zijn zeer herkenbaar. Een volgend leuk nummer is God’s Not Around. Hier zijn de folkinvloeden goed te horen. Het is een uptempo nummer die halverwege gebroken wordt met een vrije val.

Op Coffins and Dog Tags hoor je Sam Alone solo met zijn akoestische gitaar en dat geeft het album een andere invalshoek. Het breekt wat met de andere nummers en dat vinden wij helemaal niet erg. Ze hebben wat ons betreft de perfecte balans gevonden in deze plaat. De titeltrack Thougher Than Leather is ook een van onze favoriete nummers op de plaat. Wij kunnen ons moeilijk voorstellen dat er iemand zou blijven stilzitten bij het beluisteren van deze song. In Shadow of the Hero krijgt Sam Alone gezelschap van een vrouwelijke zangeres. De samenzang tussen die twee klinkt zeer goed en het geeft het album wat meer schwung.

Sam Alone & The Gravediggers hebben een prima plaat afgeleverd. Door verschillende tempo nummers klinkt de plaat nooit echt saai. Ze hebben wat ons betreft een goede balans gevonden in 'Thougher Than Leather'. De conclusie is dat het een prima plaat is die we nog geregeld zullen opleggen. Nu hopen dat de Portugezen snel een bezoekje brengen aan ons land.

Tracklist:

 1. Believers and Renegades
 2. Gardens of Death
 3. Shine
 4. God's Not Around
 5. Coffins and Dog Tags
 6. Gifted
 7. Another Mile
 8. Sacrifice
 9. Thoughter Than Leather
 10. Shadow of the Hero
 11. Crucify

Meer info over Sam Alone & The Gravediggers:

Sam Alone & The Gravediggers Thougher Than Leather cover

Categorie: