Dark Funeral - Where Shadows Forever Reign

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Dark Funeral

Album: Where Shadows Forever Reign

Genre: Black metal

Label: Century Media Records

Score: 82/100

Black metal uit Scandinavië, het hoge noorden… Je denkt spontaan aan Noorwegen, maar met Dark Funeral ben je bij buurland Zweden terecht. Ze zijn terug met een nieuw album genaamd ‘Where Shadows Forever Reign’.

Dat ook Zweden met (onder andere) Dark Funeral goed vertegenwoordigd wordt op het gebied van black metal, heeft de band al jarenlang bewezen met sterke albums en optredens. Live is het echter steeds een beetje afwachten.

Opener Unchain My Soul begint met een melodische intro maar al snel wordt de typische rauwheid van black metal geopenbaard. Een knaller van een openingsnummer waarbij de duisternis eraf spat en je hoofd op en naar gaat. Het is meteen ook de eerste keer dat je nieuwe zanger Heljarmadr aan het werk hoort, zijn stem gaat net als zijn voorganger door merg en been.

Opvolger As One We Shall Conquer klinkt veel rauwer, een terugkeer naar de vroegere black metaltijden. Heljarmadr legt meer variatie in zijn screams, terwijl gitarist en oprichter van de band Lord Ahriman erop los ramt op zijn gitaar onder het bonkende drumritme van drummer Dominator. En juist ja, black metal bandleden en hun bijnamen. Ook Beast Above Man scheurt er van begin tot eind op los om nog een voorbeeld te geven.

Maar het kan ook rustiger, As I Ascend begint met het luiden van grote klokken waarop een donker, traag ritme wordt ingezet. Het is een welgekomen adempauze in het midden van het album. Met Temple of Ahriman (genoemd naar de gitarist?)             wordt de dreiging van de muziek weer groter en Heljarmadr grunt alsof hij jou rauw wil opeten. Frustraties kunnen hierna nog eens goed van je afgeschoven worden met het uptempo The Eternal Eclipse, waar de blastbeats heersen. Zo eindigt het album ook, met het dreunende ritme van de titeltrack.

Doorheen de hele productie valt de kwaliteit van het geluid op. Met ‘Where Shadows Forever Reign’ heeft Dark Funeral een combinatie kunnen maken van het rauwe black metalgeluid enerzijds en moderne opnamemogelijkheden anderzijds. Een meer dan degelijk album en voer voor elke black metal liefhebber!

Tracklist:

  1. Unchain My Soul
  2. As One We Shall Conquer
  3. Beast Above Man
  4. As I Ascend
  5. Temple Of Ahriman
  6. The Eternal Eclipse
  7. To Carve Another Wound
  8. Nail Them To The Cross
  9. Where Shadows Forever Reign

Meer info over Dark Funeral:

dark funeral where shadows forever reign

Tags: 
Categorie: