Infinite Spectrum - Haunter Of The Dark

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Infinite Spectrum

Album: Haunter Of The Dark

Genre: Progressive Metal

Label: Sensory Records

Score: 45/100

De progressieve metal band Infinite Spectrum vindt hun oorsprong toen sommige leden nog op hun universitaire opleidingen zaten. De bandleden hadden met elkaar de gezamenlijke exploratie voor creativiteit en drama gemeen. Door de jaren heen heeft de band zich als Infinite Spectrum gevormd en hun eerste album geschiedde.

Anno 2016 heeft de bande een tweede album op de markt gebracht, namelijk 'Haunter Of The Dark'. Een plaat geproduceerd door Sensory Records. Een duidelijk aspect terug te vinden in het nieuwe album is dat zij hun invloeden vinden bij bands als Dream Theater, Symphony X, Neal Morse, The Beatles, Metallica en meer. Dit doen ze door theatrale verhalen te vertellen in hun muziek. Hun muziek is eclectisch en zeer experimenteel. Infinite Spectrum ziet zichzelf als de pionier van het muziekgenre progressive drama: een nieuwe innovatie in sprookjesachtige teksten.

Voor een nieuwe innovatie is deze band toe met hun tweede en erg flauw en saai album. Er is in het album 'Haunter Of The Dark' geen enkel hoogtepunt. De muziek is niet erg spannend, heeft geen risicovol karakter. Alleen voor de diepzinnige tekstualiteit kan er enigszins enige creativiteit ontstaan bij de luisteraars.

Tracklist:

  1. Prologue: Providence, Winter, 1934
  2. Federal Hill
  3. The Calling
  4. The Church
  5. The Stranger Things I've Learned
  6. Haunter Of The Dark
  7. Fear
  8. All That We See
  9. 2:12 AM
  10. Epilogue: Providence, Summer, 1935

Meer info over Infinite Spectrum:

infinite spectrum haunter of the dark cover

Categorie: