Stitched Up Heart - Never Alone

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Stitched Up Heart

Album: Never Alone

Genre: Rock

Label: Another Century

Score: 80/100

Meer en meer kleinere rock bands uit Amerika beginnen naamsbekendheid in Europa te krijgen. Stitched Up Heart is hier een mooi voorbeeld van. Deze female fronted hardrock band werd zes jaar geleden opgericht door zangeres Alecia “Mixi” Demner en gitarist Merrit Alfero. De beginjaren bestond vooral naar het zoeken van hun eigen unieke sound, het opnemen van enkele demo’s en optredens in kleinere lokale zalen.

Het debuutalbum 'Never Alone' is bedoeld om de carrière van deze band uit de grond te stampen en hiermee hoopt men op optredens buiten Amerika. Het eerste nummer, Finally Free werd in december 2015 al uitgebracht en sloeg vriend en vijand met verstomming. Het eerste gevoel dat we krijgen is dat het nummer geschreven is in de stijl van de band In This Moment. Op instrumentaal gebied neigt dit nummer meer naar het metal genre. Een tweede klepper op dit album is Monster. Een kleine maand geleden verscheen hiervoor ook een videoclip. Ook hier komt het In This Moment/Maria Brink gevoel naar boven maar naarmate het nummer vordert zetten we deze gedachte van ons af. Vooral de overgang van de brutere naar de rustigere stukken en andersom is goed uitgewerkt. Een echte sing along vibe krijgen we ongetwijfeld bij Catch Me When I Fall. Dit is zonder twijfel een van de meest meeslepende nummers die de band ooit geschreven heeft. De cleane gitaren zijn een leuke toevoeging aan dit nummer. Event Horizon kan zo gebruikt worden in een trailer. De kleine gitaar lead partijen die we geregeld horen zijn perfect afgestemd op de zang en op de andere instrumenten. Voor een hoop geluidseffecten verwijzen we naar Never Alone. De synthesizer is een zeer leuke toevoeging. Een waardige afsluiter van dit debuut album is I Can’t Breathe. De piano die we in de intro horen valt al snel weg voor de stevigere instrumenten waarna men weer gebruik maakt van de piano. Stitched Up Heart zorgt ervoor dat deze combinatie goed klinkt.

Het lijkt dat Stitched Up Heart zijn sound gevonden heeft en dit is duidelijk te horen op het debuutalbum. Ieder nummer heeft iets speciaals en ieder nummer kan live voor veel support zorgen. Deze band is van ver gekomen maar het lijkt er toch op dat 'Never Alone' een mijlpaal zal worden in de geschiedenis die hopelijk nog lang zal blijven duren. Alecia heeft een geweldige stem en is het boegbeeld van een band waar we in de toekomst nog veel van zullen horen, het is slechts een kwestie van tijd voor de eerste Europese tournee een feit is. Een zeer sterk album dat een aanrader is voor iedere liefhebber van rock!

Tracklist: 

  1. Finally Free
  2. Monster
  3. Catch Me When I Fall
  4. Event Horizon
  5. It's So Easy
  6. Never Alone
  7. Now That You're Gone
  8. Turn You On
  9. Bleeding Out
  10. City of Angels
  11. I Can't Breathe

Meer info over Stitched Up Heart:

stitched up heart never alone cover

Categorie: