Rage - The Devil Strikes Again

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Rage

Album: The Devil Strikes Again

Genre: Heavy Metal

Label: Nuclear Blast

Score: 75/100

Het Duitse drietal Rage brengt na de EP ‘My Way’ ook een nieuw album uit. ‘The Devil Strikes Again’ is de eerste langspeler die de band uitbrengt in hun huidige bezetting. Dit album keert terug naar de ruwere thrash sound. Master of Puppets is hier nooit ver af.

The Devil Strikes Again maakt dit al meteen duidelijk, een donkere klank, ruwe vocals en snelle drums. Een ideaal uithangbord voor dit album. Ook My Way is duister maar het refrein laat zich gemakkelijk meezingen wat de sfeer toch een beetje verlicht. Een trend die Rage wel meer volgt want ook Back on Track heeft een gelijkaardig catchy refrein en The Final Curtain is bijna vrolijk te noemen. Je zou bijna kunnen stellen dat ze het iets te ver doordrijven wanneer een nummer als Ocean Full of Tears ronduit vrolijk klinkt, een echte headbanger met een emo tekst, het is eens iets anders. The Dark Side of The Sun sluit het album af zonder de trend te doorbreken; ook hier zal je het refrein na 3 keer luisteren ongetwijfeld bewust of onbewust meebrullen.

Dat Rage terug zijn stem gevonden heeft staat vast. Dit album is stukken beter dan het laatste werk dat op het publiek werd losgelaten. Een beetje meer variatie en durf had hier niet misstaan maar na 32 jaar nog vernieuwend uit de hoek komen is voor geen enkele band evident. Wie graag nog eens een ongecompliceerd goed thrashy album beluistert is dit keer bij Rage aan het goede adres.

Tracklist:

 1. The Devil Strikes Again
 2. My Way
 3. Back On Track
 4. The Final Curtain
 5. War
 6. Ocean Full Of Tears
 7. Deaf, Dumb And Blind
 8. Spirits Of The Night
 9. Times Of Darkness
 10. The Dark Side Of The Sun
   

Meer info over Rage:

rage the devil strikes again cover

Tags: 
Categorie: