Suns of Thyme - Cascades

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Suns of Thyme

Album: Cascades

Genre: Krautrock

Label: Napalm Records

Score: 60/100

Dat de Duitse band Suns Of Thyme uit hetzelfde land komt als de dieselmotor is wel duidelijk. Hun nieuwe album 'Cascades' komt wat traag op gang maar weet uiteindelijk toch een leuke sfeer te creëren. Het genre is Krautgaze, een fusie tussen Krautrock en Shoegaze. Dit betekent Duitse, experimentele muziek samen met dromerige gitaarmelodiëen en synths.

Opener Do Or Die klinkt op zich niet veelbelovend. Maar wanneer een geweldige riff in het tweede nummer passeert, ben ik dat eerste blundertje echter helemaal vergeten. Welke riff? Geloof me, je weet welke ik bedoel als je hem hoort. Alleen een beetje jammer dat we hem verder in het nummer amper te horen krijgen. Een gemiste kans, jammer. Hopelijk bij een volgend nummer dan?

Met Schweben heeft Suns of Thyme eindelijk zijn sterke kant gevonden. De synthesizers en gitaren zorgen voor een meeslepend effect, terwijl de drums de boel wat op gang houden. Een paar stomme kleinigheden zorgen echter dat ook dit nummer niet helemaal is wat het had kunnen zijn. Val Verde zorgt ervoor dat je het album in de helft niet af zet. En The Field - opgebouwd rond een Sitar - geeft het album opnieuw een fris kleurtje. Kirwani II sluit het album in stijl af.

Het probleem met 'Cascades' is echter dat de songs zijn geschreven alsof het hits hadden moeten zijn. Dit niveau halen ze echter niet helemaal, wat er voor zorgt dat het album ergens tussen de underground en de mainstream hangt. Een beetje van beide dus, maar geen duidelijk doel. Het zweeft eigenlijk een beetje in het niets. Een juiste producer had het album een niveautje hoger kunnen tillen. Klankgewijs komt het album een beetje plastic en flets over. In de woorden van producer Rich Costey:

"(…) what ends up happening is that the record has a real thin veneer to it, almost like a genetically engineered tomato that looks perfect but has absolutely no flavour.”

In het algemeen is dit wel geen slecht album. De hits liggen op het puntje van de muzikale tong, maar worden terug ingeslikt. Volgende keer durven spuwen jongens! Hou je van dromerige, meeslepende nummers die hun plaatsje gevonden hebben, dan zijn, Val Verde, Rush en Kirwani II aanraders! The Field en Aphelion zijn optioneel.

Tracklist:

 1. Do Or Die
 2. Intuition Unbound
 3. Ich Träum Von Dir
 4. To Vanish
 5. Rush
 6. Schweben
 7. Deep Purple Rain
 8. Val Verde
 9. The Field
 10. Aphelion
 11. Prelude
 12. In Dreams Awake
 13. Kirwani
 14. Kirwani II

Meer info over Suns of Thyme:

suns of thyme cascades cover

Categorie: