Hacktivist - Outside The Box

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Hacktivist

Album: Outside The Box

Genre: Djent / Rap metal

Label: UNFD Records

Score: 98/100

De Britse band Hacktivist is een rap metal band van Milton Keynes, Engeland. De band is gevormd in 2011 door gitarist, zanger en producer Timfy James en rapper Jermain Hurley. Timfy James kennen we van zijn vorige band Heart Of A Coward. Al snel voegde de waanzinnige drummer Richard Hawking zich aan de line-up toe, samen met de meest (onder)gewaardeerde bassist Josh Gurner (bekend van Sacred Mother Tongue) en tweede zanger/rapper Ben Marvin (ook bekend van Heart Of A Coward).

In 2012 bracht Hacktivist hun self-titled EP uit. Dit was een grandioos succes in de djent/rap metal wereld! De band zette de wereld letterlijk op hun kop door hun diversiteit aan gitaartechnieken, drumtechnieken en hun experimentele invloeden van rap, metal, hiphop en djent.

De band Hacktivist heeft al in België en Nederland menig podia gezien, zo hebben ze in 2013 op Fortarock hun allereerste optreden gegeven in Nederland en op het Belgische festival Graspop Metal Meeting hebben ze in datzelfde jaar hun intrede ook niet gemist. Daarnaast hebben ze ook een aantal keer in het voorprogramma gestaan van Enter Shikari en Korn. Welbefaamde headliners waar zo’n kleine en beginnende band als Hacktivist stond. Wat moet hun gedacht zijn geweest toen ze samen op het Download Festival hebben gestaan met namen als Linkin Park en Limp Bizkit?

Hacktivist heeft de laatste twee jaar de wereld gezien en heeft zo mogen genieten van festivals waar zeer hoge en strakke namen stonden. In april 2013 bracht de band het nummer Elevate uit, maar daarop volgde een cover van Niggas In Paris, waar het origineel is gebracht door Jay-Z en Kanye West. Uiteindelijk is de cover één van de beste covers van de rap metal wereld geworden en wordt nu nog steeds deze cover meer gedraaid dan het originele.

Hacktivist shockeerde hun publiek met zeer sterke muzikale technieken, maar ook met hun tekstueel genoegen rondom thema’s maatschappij, alcohol/drugs, haat, misbruik en politiek. In 2014 bracht de band het nummer False Idols uit van hun nieuwe opkomende album. In maar enkele uren was het nummer een nummer één waard voor de Itunes Metal Chart. Een verbluffende prestatie voor een beginnende band als Hacktivist. 

In 2015 maakte Hacktivist bekend dat ze aan een nieuw album bezig waren. Het album ‘Outside The Box’ maakte zijn opwachting in maart 2016. Het album brengt een variatie van verschillende muziekstijlen zoals djent, rap, hiphop, metal en core. Hacktivist staat bekend om 8-string gitaren en 6-string gitaren te combineren om zo een extreem laag en duister geluid te brengen in hun muziek. Hun vocalen zijn meestal rap, toch in het nieuwe album worden er ook schreeuwende vocalen en zeer heldere en melodische vocalen gebruikt. Hun teksten omvatten onderwerpen als politiek, anarchisme, vriendjespolitiek, samenwerkingstheorieën, corruptie in het regiment, samenhorigheid en andere sociale en economische problematieken.

De band maakt met zijn debuutalbum ‘Outside The Box’ een standpunt naar alle haters en liefhebbers. De rap metal met de nu metal in combinatie met de djent en de groove metal zorgen voor kippenvel. "This is OUR world. I think people forget that and feel powerless when they’re actually very powerful. We want to awaken people to what’s going on in the world. We want an end to the corruption and lies perpetuated by the powers that be, but at the same time for them to enjoy their lives and make sure they live a positive life", aldus zanger Ben Marvin.

Het vuurwerk spat ervan af in het album ‘Outside The Box’ en dit zeker door de meest machtige plaat op het album, namelijk No Way Back. Adembenemend! Daarnaast nemen Buszy en Hate een duidelijk statement in combinatie met de verschillende gastvocalen die gebruikt zijn, zoals bij het nummer Deceive And Defy waar Jamie Graham van Heart Of A Coward zijn opwachting maakt. In het nummer Rotten nemen de Astroid Boys en Jot Maxi deel.

Fenomenaal. Adembenemend. Twee woorden wat de meest toepasselijke woorden zijn voor het nieuwe album van Hacktivist. Men liegt er niet om. Deze band heeft in vier jaar tijd zijn passie naar voren gelegd, zich opengesteld aan het publiek en de luisteraar (live) laten meegenieten met één van de mooiste muzikale ervaringen in de geschiedenis.

Tracklist:

  1. Our Time (ft. Marlon Hurley)
  2. Hate
  3. Deceive And Defy (ft. Jamie Graham)
  4. Taken (ft. Rou Reynolds)
  5. The Storm
  6. No Way Back
  7. False Idols
  8. Rotten (ft. Astroid Boys & Jot Maxi)
  9. Elevate
  10. Outside The Box
  11. Buszy
  12. The Storm II

Meer info over Hacktivist:

hacktivist outside the box

Categorie: