Highrider - Armageddon Rock

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Highrider

Album: Armageddon Rock

Genre: Heavy metal

Label: The Sign Records

Score: 80/100

Het voordeel aan een review schrijven over een band waarvan je alleen het genre kent dat door het label gekozen is (in dit geval heavy metal), is dat je met een open vizier de tracks beluistert. Waarmee ik onder andere wil zeggen dat ik nog nooit van Highrider gehoord had. Het blijkt een Zweedse 4-koppige band uit Gotenburg te zijn en met Armageddon Rock, brengen zij een 20 minuut durende debuut EP uit, bestaande uit 4 tracks.

Wat onmiddellijk opvalt buiten de solide riffs is het orgeltje. De intro van S=TxI is dan ook heel tekenend voor Highrider, zeker wanneer na de orgelintro de gitaar invalt, waarna ze beiden harmonieus verder gaan, opgezweept door de vocalen van Andreas Fagerbegs. Agony of Limbo is sneller, harder en vocaler (jaja dat is volgens mij geen bestaand woord, but you catch my drift), een uitstekende keuze trouwens als eerste single en kennismaking met de heren. The Moment (Plutonium) heeft iets heel zweverigs, maar tegelijkertijd heel dreigends. Wanneer aan het einde van de track een van de bekendste quotes van  Robert – vader van de atoombom – Oppenheimer weerklonk, werd ik toch even stil. Gelukkig werd dit snel onderbroken door de stem van zanger Andreas Fagerbergs op Semen, Mud and Blood. Als je wil weten hoe bv. Slayer zou klinken met een orgel, beluister dan zeker eens deze track.

Axel, Cretan, Andreas en  Eric het is eens iets anders dan Bjorn, Benny, Agnetha  en Frida. De jongens mogen dan misschien geen al te mooi toekomstbeeld hebben over de aarde, maar in hun muziek zit volgens mij wel toekomst!

Tracklist:

  1. S=TxI
  2. Agony of Limbo
  3. The Moment (Plutonium)
  4. Semen, Mud and Blood

Meer info over Highrider:

highrider armegeddon rock cover

Categorie: