Astralion - Outlaw

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Astralion

Album: Outlaw

Genre: Power metal

Label: Limb Music

Score: 80/100

Voor wie trouw alle Festivalblog reviews leest zal Astralion geen onbekende zijn. Wie het geheugen even wil opfrissen kan de review van het eerste album hier lezen. Op 13 mei brengt de band hun tweede album, getiteld 'Outlaw', uit. Dit album bevat weer alle klassieke componenten van een goed power metal album: zware gitaren, loeiende vocals, synthesizer en natuurlijk ook supersnelle drums.

De plaat wordt geopend door Deathphone. Een album openen met een overgaande telefoon, het is weer eens iets anders. Door de daaropvolgende intro weet de luisteraar wel onmiddellijk waar hij aan toe is. Wat volgt is een opzwepend nummer met de occasionele squeal. Hoewel alle elementen van een klassiek power metal nummer hier duidelijk aanwezig zijn, is er toch duidelijk een symfonische kant. De band beschrijft zichzelf dan ook als een melodische power metal band. Het siert de Finnen dat ze niet gewoon het zoveelste afkooksel van een succesformaat hebben gemaakt maar hun eigen stijl ontwikkeld hebben. Black Adder stormt vervolgens op je af, pompende drums, dreigende vocals en catchy lyrics (en god zij dank verstaanbaar, dat is velen niet gegeven). Sacrificed & Immortalized is een muzikaal pareltje, althans dat voorspelt de intro toch en gelukkig blijkt dit ook effectief het geval. Een nummer dat de fans zal meeslepen in een deinend verhaal met schitterende solo’s. Be Careful What You Wish For begint met een dromerige intro maar gaat dan over zwaardere gitaarlijnen, de tekst laat zich opnieuw eenvoudig meezingen. Als dit nummer al enigszins naar lovesong ruikt dan doet Nightmares Never Give Up dat zeker. Love songs op een metal album, alweer een originele twist. Voor het queeste gevoel komt The Oultaw in aanmerking, een epische meezinger die zeker nog even door het hoofd zal spoken. De langspeler wordt afgesloten door The Great Palace Of The Sea, een meesterwerkje waar invloed van Alestorm duidelijk voelbaar is en al het muzikale talent van Astralion ten toon gespreid wordt.

Wie een nieuwe kopie van Sabaton verwacht bij elke power metal band zal teleurgesteld worden. Wie echter op zoek is naar een band met een geheel eigen stijl en niet vies is van folk, power en symfonische metal zal op 'Outlaw' zeker zijn gading vinden. Vergeet niet om de nekspieren eerst even op te warmen.

Tracklist:

  1. Deathphone (Final Destination)
  2. Black Adder
  3. Sacrificed & Immortalized
  4. Be Careful What You Wish For
  5. Nightmares Never Give Up
  6. Wastelands Of Ice
  7. The Outlaw
  8. Ghosts Of Sahara
  9. Heading West
  10. The Great Palace Of The Sea

Meer info over Astralion:

astralion outlaw cover

Categorie: