DevilDriver - Trust No One

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: DevilDriver

Album: Trust No One

Genre: Groove metal

Label: Napalm Records

Score: 82/100

Een DevilDriver album groeit meer in de smaak naarmate je er meer naar luistert. We hopen dat dit ook het geval wordt met 'Trust No One'.

Met de revival van Coal Chamber was het even wachten op een nieuw album van DevilDriver, zanger Dez Fafara's andere band. De Amerikaan lijkt beiden echter te kunnen combineren. Maar geen nood (of gejuich), de invloeden blijven strikt gescheiden. 'Trust No One', met als coverart een wolf vermomd als schaap, is een rasecht DevilDriver album geworden, meteen ook al het zevende album van de heren.

Opener Testimony of Truth begint en gaat door met een melodisch gitaarritme. Al snel komt Dez Fafara's stem aan bod, die klinkt zoals weleer. Geen opener die de aandacht trekt, daarvoor moet je bij het nummer 2, Bad Deeds, zijn. Het tempo versnelt, korte gitaarriffs volgen elkaar op en het bevat een krachtig refrein, Dez buldert erop los zoals een DevilDriver fan het graag hoort. Zo ook het agressievere en opbouwende Daybreak, met heel melodisch refrein dankzij de prachtig gespeelde gitaarakkoorden en uitbarstend in waar gitaargeweld, het kan niet op voor de muziekvirtuoos onder ons. Of de razende en bloedpompende titeltrack.

Voor pure groove metal gaan we naar My Night Sky, met low- en uptempo melodieën en chille gitaarlijnen en zang en wie die oude vibe van DevilDriver terug wil beleven, kan dat ook met bijvoorbeeld This Deception. Denk aan Clouds Over California in combinatie met The Fury of our Maker's Hand, aangevuld met een tikkeltje Grinf*cked. Smullen!

'Trust No One' biedt voor zowel nieuwe als oude fans veel lekkers aan. Ook zij die op zoek zijn naar een goede balans tussen rustige en zware muziek raden we deze schijf aan.

Tracklist:

  1. Testimony of Truth
  2. Bad Deeds
  3. My Night Sky
  4. This Deception
  5. Above It All
  6. Daybreak
  7. Trust No One
  8. Feeling Ungodly
  9. Retribution
  10. For What It’s Worth

Meer info over DevilDriver:

devildriver trust no one cover

Tags: 
Categorie: