Sabaton - Heroes on Tour

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Sabaton

Album: Heroes on Tour

Genre: Power metal

Label: Nuclear Blast

Score: 84/100

Sabaton: een naam die de laatste jaren steeds vaker tevoorschijn komt en het aantal fans blijft nog steeds stijgen. Voor wie hen niet kent: dit is een band die in 1999 werd opgericht in  Falun, Zweden (hier is hun live dvd opgenomen geweest in 2015). Ook al zijn de bandleden in de afgelopen jaren enorm veranderd, toch is hun ‘algemeen thema’ hetzelfde gebleven: oorlog. Een reden waarom Sabaton hun roem in de afgelopen jaren is gestegen, naast hun catchy en aangrijpende songs, is het feit dat hun live shows steeds unieke ervaringen zijn. De bandleden zorgen steeds weer voor een energieke sfeer en onvergetelijke momenten. Deze live cd en dvd kan men ook wel het best zo omschrijven: uniek.

Hun show begint met The March to War gevolgt door Ghost Division wat wel al de opener is geweest van hun afgelopen optredens en dit nummer blijft zeker een topper voor het publiek door zijn dynamiek. Dat zorgt voor een zeer energiek gevoel.  Na dit nummer is het publiek al zeker opgewarmd en klaar voor de rest van de opvoering. Enkele toppers dat zeker en vast altijd terug komen zijn Gott mit Uns, Swedish Pagans, To Hell and Back en voor de trotse Belgen onder ons Resist and Bite. Als extra krijgen we er nog eens Night Witches en Primo Victoria erbij. Als afsluiter is het volgens traditie met vuurwerk, veel (héél veel) confetti in de Zweedse kleuren, blauw en geel en hun Metal Crue.

Natuurlijk zou een Sabaton concert geen Sabaton concert zijn zonder onder meer deze aspecten: de flauwe mopjes van de zanger Joakim Brodén, de fans dat de Swedish Pagans intro zingen tot de band aan de druk toegeeft. En het meest belangrijke, het dankwoord van de band naar hun fans toe voor hun steun. Want ook al zijn ze beroemd en blijft hun populariteit stijgen toch hebben de mannen van Sabaton enorm respect voor zij die altijd naar hun optredens komen kijken en ze laten dit ook maar al te graag blijken.

Deze dvd is van even goede kwaliteit als dat van een studio-opname, de dvd toont de one of a kind sfeer die Sabaton brengt en het bewijst nog maar eens waarom Zweden aan de top staat met hun metalbands. Deze mannen verdienen hun fame en fortune en nu is het ongeduldig afwachten tot hun nieuwste album.

Tracklist:

  1. March to War
  2. Ghost Division
  3. To Hell and Back
  4. Carolus Rex
  5. No Bullets Fly
  6. Resist and Bite
  7. ​Far from the Fame
  8. Panzerkampf
  9. Gott mit Uns
  10. The Art of War
  11. Soldier of 3 Armies
  12. Swedish Pagans
  13. Screaming Eagles
  14. Night Witches
  15. Primo Victoria
  16. Metal Crue

Meer info over Sabaton:

Tags: 
Categorie: