Emil Bulls - XX

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Emil Bulls

Album: XX

Genre: Alternative metal

Label: AFM

Score: 62/100

Het Duitse Emil Bulls werd opgericht in 1995. Hun 20 jarige bestaan wordt gevierd door het dit jaar uitgebrachte ‘XX’. Voor de gelegenheid werden 15 nummers in een nieuw akoestisch jasje gestoken; de “candlelight version”. Voor de liefhebbers is er ook nog een “hellfire version” van alle nummers verkrijgbaar.

Tot voor kort kreeg ik koude rillingen bij het idee dat een metalband akoestisch zou gaan. Ik heb mijn mening echter moeten bijstellen toen Channel Zero ‘Unplugged’ maakte. Groot was dan ook mijn nieuwsgierigheid toen deze jubileum editie van Emil Bulls werd aangekondigd. Met schaamrood op de wangen moet ik nu echter toegeven dat het een beetje ploeteren was om het album volledig te beluisteren. Nochtans is de versie van Here comes the Fire zeer geslaagd; een dromerige versie die een nostalgisch gevoel opwekt. Dit nummer heeft hier en daar nog een scherp kantje zodat de link met het origineel toch niet verloren is. The Way of the Warrior heeft een originele sound al past de zachtheid van de muziek niet altijd even goed bij de lyrics, dit wordt deels gecompenseerd door een achtergrondgeluid maar het blijft toch een beetje wringen. Dat probleem is in verschillende nummers terug te vinden; omdat de muziek zo zacht is komt de inhoud nogal zeurderig over, instant flashback naar de emo-tijd.

‘XX’ kabelt rustig verder als een beekje; zeker goed als achtergrondmuziek op een luie zondagnamiddag maar ik had er toch iets meer van verwacht. Muzikaal valt er niet veel op aan te merken maar geen enkel nummer springt er echt uit. Dit album kiezen om er bewust naar te luisteren zal ik zelf niet doen. Wie graag zachtere muziek hoort zal mij daar hoogst waarschijnlijk ongelijk in geven.

Tracklist:

  1. Here Comes The Fire
  2. The Jaws Of Oblivion
  3. The Way Of The Warrior
  4. Hearteater
  5. The Most Evil Spell
  6. Close To The Wind
  7. Worlds Apart
  8. Nothing In This World
  9. Gone Baby Gone
  10. Not Tonight Josephine
  11. When God Was Sleeping
  12. Between The Devil And The Deep Blue Sea
  13. Dear Sadness
  14. Dancing On The Moon
  15. All For You

Meer info over Emil Bulls:

emil bulls xx cover

Categorie: