Double Veterans - Space Age Voyeurism

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Double Veterans

Album: Space Age Voyeurism 

Genre: Garagerock

Label: Noisome/Caroline

Score: 71/100

Aan al wie nood heeft aan een te pruimen portie Belgische psychedelische garagerock, proficiat. Aan al wie geen nood heeft aan een te pruimen portie Belgische psychedelische garagerock, jammer, heel jammer! Met ‘Space Age Voyeurism’ bundelt Double Veterans de ervaringen die hun drie jeugdige leden opdeden in een dozijn bands van diverse strekking. De verworvenheden van Lee Swinnen, Thomas Valkier en Niels Meukens resulteren in een vuile en ratelende sound die de seventies vlotjes in je huiskamer binnen brengt.
 
Single Cocktail opent met een surfplank in de hand, vrouwen in retrobikini’s op het strand en een drie koppig muziekleger op de steiger. Psychedelische gitaarriffs worden met zwier, plezier en een vleugje The Cramps in het rond gegooid zodat de feestelijkheden met veel jolijt kunnen aangevat worden. Swinnen manoeuvreert zijn stem op meesterlijke wijze tussen schor, groezelig, poppy en clean. Terwijl melodieën zich vrij snel nestelen in het korte en lange termijn geheugen, zal ook de tiende luisterbeurt van ‘Space Age Voyeurism’ nog onverwacht uit de hoek kunnen komen. Het opzwepende Nicotine Girl knipoogt bij wijlen naar Hit The Road Jack maar dartelt daarna rond tempowisselingen, spoken word spielerij en een repetitief wanhopige lokroepen naar de desbetreffende jonkvrouw. Ook na ettelijke malen blijft dit een klein spektakelstukje. 
 
I Was Gone zet veel meer in op trage pscyhedelica waarbij de garage sound niets afdoet van de melodie. De stem is ongepolijst en zal hier en daar wat schaafwonden veroorzaken, het oraal schuurpapier heeft gelukkig de juiste korrel en bereikt daardoor zijn scheurpunt niet. Leave Me Alone zindert met een te naïef refrein minder lang na en Heaven vs Hell roept net teveel Grinderman (No Pussy Blues) op om uit te blinken in originaliteit. Anderzijds kunnen beiden onmogelijk als slecht aangeduid worden. Alleen doen anderen het gewoon veel beter. Afsluiter The Trip doet de wahwah-gitaar hoogdagen beleven, geeft een nieuwe invulling aan het slacker-genre en schurkt lichtjes tegen de waanzin aan. Een bezetenheid die al eerder te horen was tijdens het vrij gemoedelijke Medicine ManI, althans wat de eerste twee minuten betreft. De nood naar chemische ziekteverdrijvers eindigt via een psychopatisch gekreun in een mentaal muzikale breakdown.
 
Kortom, Double Veterans hebben hun reeds verdiende strepen met brio in de verf gezet. Wat ons betreft hoeven er geen nieuw dozijn (neven)projecten te passeren eer ze ons pad andermaal kruisen.

Tracklist: 

 1. Cocktail
 2. Graveyard
 3. Medicine Man
 4. I Was Gone
 5. Nicotine Girl
 6. I, You
 7. Leave Me Alone
 8. Heaven vs Hell
 9. Space Age Voyeurism
 10. Slick Cut
 11. DOWW
 12. The Trip

Meer info over Double Veterans:

double veterans space age voyeurism cover

Categorie: