American Head Charge - Tango Umbrella

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: American Head Charg

Album: Tango Umbrella

Genre: Industrial metal

Label: Napalm Records

Score: 72/100

American Head Charge is de nieuwste telg in een batterij nü-metal bands die de laatste tijd onderdak hebben gevonden bij Napalm Records. Ondanks het feit dat deze band al bijna 20 jaar bezig is, hebben zij nog maar 4 albums op  hun palmares staan. Het laatste wapenfeit is de EP 'Shoot' uit 2013, het laatste full album dateert alweer van 2005, 'The Feeding' kreeg wel goede kritieken, de bandleden verloren zich echter in drank en drugs en werden genoodzaakt weer een pauze in te lassen. Nu is American Head Charge dus terug met een nieuw album, bij (alweer) een nieuw label.

Opener Let All The World Believe zou geschreven kunnen zijn door Marilyn Manson in zijn beste dagen, echt een heerlijke openingstrack, rock met industrial invloeden en zelfs de vocalen neigen naar Manson meets Korn. Maar laat het stemgebruik van Cameron Heacock nu wel een zeer sterk punt zijn, weinig zangers slagen er in zo gevarieerd hun stem aan te wenden. Vandaar misschien dat het album soms doet denken aan Faith No More, maar ook naar Deftones en eerder genoemde Marilyn Manson. Liefhebbers van de eerste twee bands gaan dit album volgens mij zeker wel kunnen smaken. 

Na het pittige openingsnummer drijft het Drowning in Everything verder op een beukende baslijn, Perfectionist beukt rustig verder gevolgd door het zweverige Sacred.

Nadat  je net bent ingedommeld na het  akoestische A King Among Men wordt je brutaal wakker geschut met Suffer Elegantly. De opzwepende drum stuwt het rauwe nummer voort als een op hol geslagen stoomtrein en net wanneer je denkt dat de trein tot stilstand gaat komen, ontspoort hij heerlijk!

Het album luistert lekker weg, zonder echte uitschieters en dat is best leuk en jammer tegelijkertijd. En waar de band die idiote albumtitel vandaan haalt, mag Joost weten, maar volgens insiders zou het iets met het leger te maken hebben.

American Head Charge staat er terug, dat is zeker, maar of dit hun beste plaat is, is minder zeker.

Tracklist:

 1. Let All The World Believe
 2. Drowning Under Everything
 3. Perfectionist
 4. Sacred
 5. I Will Have My Day
 6. A King Among Men
 7. Suffer Elegantly
 8. Antidote
 9. Prolific Catastrophe
 10. Down And Depraved
 11. When The Time Is Never Right

Meer info over American Head Charge:

american head charge tango umbrella cover

Tags: 
Categorie: