Walls Of Jericho - No One Can Save You From Yourself

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Walls Of Jericho

Album: No One Can Save You From Yourself

Genre: Hardcore / Metal

Label: Napalm Records

Score: 98/100

In 2016, acht jaar na het album 'The American Dream', laat zangeres Candace en co. van Walls Of Jericho het nieuwe album album 'No One Can Save You From Yourself' op het publiek los. Een duidelijk waanzinnig strak, sterk en zeer krachtig album waar iedere hardcore fan zijn hart zal aan verliezen.

Krijsende gitaren, sirenes, waarschuwingen en marcherende voetstappen; dat is wat de Intro van het nieuwe album je allemaal kan bieden. Met de storm van de track Illusion Of Safety schreeuwt zangeres Candace haar figuurlijke ballen uit het lijf. Visueel stel je haar met dit nummer voor, op en neer springend op een klein of groot podium met daarnaast de volle overtuigingen van snelle drum- en gitaartechnieken en het tekstueel genoegen.

Met de track No One Can Save You From Yourself van het gelijknamige album is de zeer snelle hardcore punk/metal duidelijk aanstelbaar. Hard, harder, hardst! Het kan het album alleen ten goede komen. Breakdowns spuwen in het rond alsof het niets is maar dat wordt ook de waanzinnige brute kracht van de stem van Candace weergegeven. De track Forever Militant brengt een doorstroming van de Intro-track. Een beginnende drumtechniek die de aanzet geeft tot een tekstueel genoegen vol pure frustraties, woede en andere emoties met als gevolg muzikale talenten in trage, maar zeer energieke breakdowns.

Een album dat zo sterk naar voren komt maakt het moeilijk om niet verslaafd te geraken aan de sterke hardcore punk. De catchy sing-a-longs, zoals in de track Cutbird maakt het album nog harder. De track Relentless brengt de fans van Walls Of Jericho samen. De song is voor Relentless Foundation; deze werd opgericht om geld, voorlichting en steun te werven voor lokale Michigan gezinnen waar kinderen gediagnosticeerd zijn met een levensbedreigende ziekte.

Door de track Reign Supreme laten zangeres Candace en co. zich horen van een meer softere melodische kant die de juiste overgang geeft naar de zichtbare emotionele kant van Walls Of Jericho. De brute stem zal nooit verdwijnen maar tekstueel geeft Candace haar helemaal bloot in haar wijze van hardcore. De track Wrapped In Violence brengt de natuurlijke sterke en krachtige Candace naar voren; haar wil, sterkte en kracht zal gehoord worden.

Met het nummer Anthem zorgt Walls Of Jericho voor een nieuwe eenheid. De tekst van dit nummer maakt je wakker: "One life, we get one chance. Kill the past and just keep giving it back. If we fall we will still prevail. Stand up and take over the world." Een enorm sterk hardcore nummer met de uitstekende samenhang van muzikale talenten en een zangeres dat de hardcore naar boven brengt; een track van een album dat herhaald zal worden door duizenden stemmen, gedoopt in het zweet van de circle pit en violent dancers.

Zangeres Candace Kucsulain spreekt over het nieuwe album: "No One Can Save You From Yourself’: ‘Sometimes in life we lose ourselves, and for me it’s always been music that’s brought me back to who I am and what I love. It’s never to late to rediscover yourself. This experience was a reminder to ‘find what you love and let it kill you!" Men zal het einde van het album dan ook blijven herinneren als de duidelijke softe Candace die met de mooie ballade Probably Will afsluit. Een harde ruwe bolster maar ook een duidelijke zachte en emotionele vrouw die de wereld ook liever op een andere manier ziet. 

‘No One Can Save You From Yourself’ is een sterk hardcore punk/metal album dat zal aanslaan bij elke liefhebber van Walls Of Jericho maar die ook harten zal veroveren bij andere hardcore liefhebbers. Candace heeft haar statement gemaakt; de liefde voor deze vrouw zal groot zijn.

Tracklist:

  1. Intro
  2. Illusion Of Safety
  3. No One Can Safe You From Yourself
  4. Forever Militant
  5. Fight The Good Fight
  6. Cutbird
  7. Relentless
  8. Damage Done
  9. Reign Supreme
  10. Wrapped In Violence
  11. Anthem
  12. Beyond All Praise
  13. Probably Will

Meer info over Walls Of Jericho:

walls of Jericho no one ca nsave you from yourself cover

Categorie: