Beseech - My Darkness, Darkness

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Beseech

Album: My Darkness, Darkness

Genre: Gothic metal

Label: Despotz Records

Score: 65/100

Beseech, een Zweedse bands die al sinds 1992 bestaat, brengt in 2016 hun nieuwe album naar buiten, namelijk ‘My Darkness, Darkness’. Dat na een silte van maar liefst 10 jaar. In 2006 ging de band immers uit elkaar, om in 2012 opnieuw gevormd te worden. Het duurde echter tot 2015 eer er een eerste single boven water kwam. Met de nieuwe bandleden Johan Örnborg, zangeres Angelina Sahlgren Söder en drummer Hakan Carlsson, worden de band vervolledigd met de andere leden, namelijk zanger Klas Bohlin en gitaristen Robert Vintervind en Manne Engström.

Beseech laat in 2016 een andere kant van zichzelf zien maar zonder hun oude sound te verwerpen. De muziek typeert zich met een moderne twist en vintage geluid. Het muzikale gehalte komt volledig uit de band zelf. De teksten zijn geschreven door de zanger Klas en kunnen beschreven worden als verhalen uit een verlaten land waar de duisternis leeft en het licht verdwaald is.

Muzikaal laat het album ‘My Darkness, Darkness’ zich beinvloeden door akoestiek en electronica en dit in samenhang met de heldere en lage vocalen van de zanger, een echte basstem. Het album zal niet in de steek gelaten worden door de gothic metal fans, maar de variatie is ver te bespeuren.

Tracklist:

  1. Beating Pulse
  2. The Shimmering
  3. Bloodline Fever
  4. Mr. Uninvited
  5. My Darkness, Darkness
  6. Atmosphere
  7. Highwayman
  8. The Ingredients
  9. One Last Call
  10. Darksome
  11. The Symbol

Meer info over Beseech:

beseech my darkness, darkness cover

Categorie: