Dyscordia - Words In Ruin

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Dyscordia

Album: Words In Ruin

Genre: Progressive metal

Label: Road Mark Productions

Score: 80/100

De Belgische progressieve metal band Dyscordia, gevormd in 2016, bestaat uit de bandleden Piet Overstijns (zanger), Stefan Segers (zanger en gitarist), Martijn Debonnet (gitarist en backing vocals), Guy Commeene (gitarist), Wouter Nottebaert (bassist en backing vocals) en drummer Wouter Debonnet.

In 2010 kwam hun eerste EP ‘Reveries’ uit, dat zorgde voor een sterke live performance reputatie. In 2013 kwamen ze met hun debuutalbum ‘Twin Symbiosis’ naar buiten. Dit album kreeg ontzettend veel positieve reviews waardoor Dyscordia veel profijt kreeg, zodoende kwamen ze ook op het podium van Graspop Metal Meeting in Dessel terecht.

Dyscordia komt in 2016 met een nieuw album op de proppen, namelijk ‘Words In Ruin’. Met dit nieuwe album waar 10 eigen nummers opstaan, heeft de band ook een cover opgenomen, namelijk My Land van de band Sonata Arctica, wat de band siert. Ze sluiten hiermee het album in stijl af, lijkend op het origineel maar geheel in hun eigen Dyscordia stijl met progressieve riffs en verrassende grunts. De rest van het album intrigeert zich door zijn mooi zwaar en sierlijk instrumentaal gehalte, waar de brute en agressieve zang op inspeelt. Elke track heeft zijn eigen mooiheid, kenmerken en melodieën, waardoor het progressieve metal gehalte van Dyscordia ons wederom niet in de kou laat staan.

Tracklist:

 1. Templum Creationis
 2. Harlequin’s Grief
 3. Bail Me Out
 4. Reveries
 5. A Perfect Day
 6. Never Will
 7. Sacred Soil Of Souls
 8. The Masquerade
 9. Chtonic Star
 10. Words Of Fortune
 11. My Land (Sonata Arctica Cover)

Meer info over Dyscordia:

Categorie: