Entombed A.D. - Dead Dawn

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Entombed A.D.

Album: Dead Dawn

Genre: Death metal

Label: Century Media

Score: 75/100

Entombed A.D., een mens moet even grasduinen in het verleden voor deze band beter te begrijpen. Je hebt misschien al van Entombed gehoord, een ware death metalmachine die er in 2013 tijdelijk mee ophield. Wel, dit is op gitarist Alex Hellid na exact deze band, maar om legale redenen met achtervoegsel. Ze beuken verder op hun succes met het nieuwe album 'Dead Dawn'.

Het eerste nummer Midas in Reverse trekt onmiddellijk de aandacht. Hoewel de muziek lekker zwaar is en best te peren valt, doet de stem ons enigszins fronsen. Op zulke muziek, die de richting van death metal superstars Bloodbath opgaat, verwachten we ook een stem alsof iemand recht uit zijn graf kruipt. We horen echter een bulderende viking schreeuwen, zijnde L.G. Petrov. Aan piekfijne gitaarsolo's dan weer geen gebrek. Met Dead Dawn wordt een trager tempo ingezet waardoor al eerder doom metal door het hoofd gaat. Hier past de stem wel goed bij en ook hier weer tussendoor melodische gitaarsolo's. Death metal en melodie, het kan.

Down to Mars to Ride bestaat vooral uit korte, krachtige riffs, die doen denken aan Amon Amarth. Vikingstem erbij en check, goed nummer. Het tempo wordt opnieuw naar beneden gehaald met As the World Fell en Hubris Fall is zelfs rasechte doom. Zo wisselen de nummers zich af.

Doodse zware klanken met snelle riffs en donkere tragere passages domineren in deze nieuwe boombox van Entombed, A.D.

Tracklist:

  1. Midas In Reverse
  2. Dead Dawn
  3. Down To Mars To Ride
  4. As The World Fell
  5. Total Death
  6. The Winner Has Lost
  7. Silent Assassin
  8. Hubris Fall
  9. Black Survival
  10. Not What It Seems

Meer info over Entombed A.D.:

entombed a.d. dead dawn cover

Tags: 
Categorie: