Greenleaf - Rise Above The Meadow

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Greenleaf

Album: Rise Above The Meadow

Genre: Rock&Roll

Label: Napalm Records

Score: 72/100

Voor The Lord of the Rings fans onder jullie, dit is spijtig genoeg niet het debuutalbum van Legolas.  Dit is wel het nieuwste album van de rockband Greenleaf.  'Rise Above The Meadow' is het zesde album van deze Zweedse mannen. Ze willen het ‘Dozer’ imago volledig achter zich laten en het ‘Greenleaf’ imago creëren, hopelijk lukt het hen.

De mannen geven dit album een vliegende start met A Million Fireflies en hoewel het lijkt alsof het invloeden heeft van Dozer, wat logisch is vermits er twee bandleden van Dozer in Greenleaf zitten, toch is dit een zeer uniek nummer dat direct de stijl en het niveau van de groep bepaald. Het maakt de luisteraar enthousiast voor de rest van de cd, spijtig genoeg wordt er niet volledig aan deze verwachting voldaan. Over het algemeen kunnen ze het muzikaal wel interessant houden, hoewel het soms repetitief is maar om het vocaal te omschrijven past het woord eentonig hier het best.

Een leuke verrassing was het nummer Golden Throne waar de drum een leuke melodie gaf en zeker wist hoe de beat erin te houden, maar weer was er niets anders te horen in de stem van Arvid Jonsson. Hoewel hij een aparte stem heeft die zeker niet slecht in de oren klinkt, toch zou afwisseling wel gemogen hebben in dit album. Levitate and Bow (pt. 1&2) is een zachter nummer, maar zeker ook een uitblinker op dit album, net zoals A Million Fireflies. Deze afwisseling had wat vaker gemogen in het album.

Tyrants Tongue is dan weer een nummer dat de kop opsteekt met goeie lyrics, een geweldige gitaarsolo en een over het algemeen goede vibe. Hoewel dit album maar negen nummers heeft, had de band You’re gonna ruin me beter eruit gelaten, dan was het nog beter geweest, de naam past zeker bij het lied, gezien het absoluut niet goed is, muzikaal is het nog saaier dan een stok en vocaal klinkt het ongelooflijk slaapverwekkend, zeker en vast niet op de goede manier.

 Over het algemeen is dit een cd dat zeker aan te raden is ondankds zijn ups en downs. Fans van Queens of the Stone Age, Clutch en Sleep zouden zeker eens een poging moeten wagen.

Tracklist:

  1. A Million Fireflies
  2. Funeral Pyre
  3. Howl
  4. Golden Throne
  5. Carry out the Ribbons
  6. Levitate and Blow(pt.1&2)
  7. You're gonna ruin me
  8. Tyrants Tongue
  9. Pilgrims

Meer info over Greenleaf:

greenleaf rise above the meadow cover

Tags: 
Categorie: