Conan - Revengeance

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Conan

Album: Revengeance

Genre: Doom metal

Label: Napalm Records

Score: 85/100

Oog hebben voor verhoudingen is meestal de sleutel tot relativeren. Bijvoorbeeld; als je loopt te klagen over je luizige job en die verdomde aannemer die maar op zich laat wachten kan het al eens helpen om je in te beelden hoe een leeftijdsgenoot in pakweg Aleppo, Bagdad of Kaboel zich op dat eigenste moment voelt. Zie je, je voelt je op slag een stuk beter (op dat knagende schuldgevoel na dan, maar wees gerust, ook dat waait over).

Nog meer verhoudingen; de gemiddelde mens is het erover eens dat een olifant zwaar is. Zet het plompe zoogdier echter naast een transporthelikopter en het arme beest lijkt plots een veertje. Pleur diezelfde helikopter op het dek van een vliegdekschip en de machine verandert in een insect. Er is echter één ding op de wereld dat eeuwig zwaar zal blijven, waar je het ook tegen afmeet en dat is het dreunende geweld van doomridders Conan.

Ook dit derde werkstukje, getiteld ‘Revengeance’ is weer een voortreffelijk staaltje van alles verterende logheid. Een ongekende sonische pletwals die men niet uitdrukt in decibels maar op de schaal van Richter. Blijkbaar was het geluid zo intens dat frontman Jon Paul Davis zijn twee kompanen reddeloos de repetitieruimte zag uittrillen want sinds ‘Blood Eagle’ is hij het enige overblijvende lid van dit triumviraat. Geen nood echter, de nieuwe drummer en frisgewassen bassist staan hun mannetje op deze nieuwe langspeler.

Vernieuwing hoef je van Conan niet te verwachten, eerder verdieping en verzwaring van het bestaande basisidee. Al moeten we grif toegeven dat Jon Paul Davis vocaal toch wel wat stappen ‘vooruit’ zet. De man klinkt een pak nijdiger dan voorheen dus wie weet speelt het vertrek van zijn oude bloedsbroeders hem toch nog ergens parten en is deze plaat zijn manier om het afscheid te verwerken.

Liefhebbers van onderaards gedreun in het straatje van Earth en Sunno))) zullen zich aan Conan geen buil vallen al is het titelnummer naar hun normen zelfs ‘snel’ te noemen. Die haastige spoed wordt echter vakkundig teniet gedaan door de zich voortslepende doomkrakers Thunderhoof en Wrath Gauntlet. Het opbeurend getitelde Every Man Is An Enemy ligt wat makkelijker in het gehoor maar afsluiter Earthenguard zullen de meeste stervelingen enkel met gebruik van vele citernes vaseline tot zich kunnen nemen.

'Revengeance' telt slechts zes nummers maar dat is ook ongeveer het maximum aantal dat een mens aankan alvorens zijn hersenen zich slaksgewijs een weg uit de gehoorgang naar buiten schuifelen. Bovendien moeten we u waarschuwen voor de mogelijke gevolgen van het afspelen van dit album wanneer uw woonst zich boven een tektonische breuklijn bevindt. Met mate te gebruiken.

Tracklist:

  1. Throne Of Fire
  2. Thunderhoof
  3. Wrath Gauntlet
  4. Revengeance
  5. Every Man Is An Enemy
  6. Earthenguard

Meer info over Conan:

conan revengeance cover

Categorie: