GWLT - Stein Und Eisen

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: GWLT

Album: Stein Und Eisen

Genre: Hardcore / Rap / Crossover

Label: Nuclear Blast

Score: 80/100

GWLT, een Duitse band, die voor de nieuwelingen een uitdagend karakter zal hebben. De band, gevormd midden 2013, bestaat uit zanger David Mayonga, drummer Fabian Füss, gitaristen Florian Gudzent en Chris Zehetleitner en bassist Michael Kokus.

Deze crossover band laat ons eindelijk weer zien waar het speelse hardcore vandaan kan komen. Om een grote schets van deze band te maken, mogen we denken aan de tunes van Deftones en de attitude van Deez Nuts. Maar eigenlijk ook weer niet, want GWLT is een zeer excentrieke band in hun genre. De band importeert de Duitse taal in hun songs, waardoor de rappende song en bruutheid nog meer explicieter worden gezongen. GWLT slaat een andere weg in en dat is waar deze band zowel fans als haters achter zich zal hebben.

Het album ‘Stein Und Eisen’ vergrijpt zich naar woede en angst. Het resultaat is een driehoekige spanning. In dat spanningsveld zal je steeds opnieuw worden uitgedaagd en je moet jezelf steeds verplaatsen om voor jezelf op te kunnen komen met andere woorden we moeten ons dagelijks kunnen overwinnen, ondanks de confrontatie met je eigen ‘ik’. Het gevoel van verlies en controle gaf de band de inspiratie om een album te maken voor iedere luisteraar die met deze emoties te maken had.

Hun songs hebben dus een duidelijke boodschap: onwetendheid, blindheid, domheid, haat, onverdraagzaamheid, woede, angst en discriminatie zijn maar enkele onderwerpen die aan bod komen in hun teksten. Daarnaast laat GWLT zich ook van zijn eigen gevoelige kant zien in zachtere songs op het album, waardoor de echte puurheid en passie naar voor komt.

Wie GWLT eens aan het werk wilt zien, kan op 5 maart 2016 hen komen bekijken in het Antwerpse muziekcentrum Trix, waar ze in het voorprogramma staan van de tour met Gorilla Biscuits en Touché Amoré.

Tracklist:

 1. Stein
 2. Ruhe & Frieden (ft. Nicka aka Amokkoma)
 3. Seltsame Liebe
 4. Die Grundmauern Der Furcht
 5. Eine Taufe Aus Dem Staub
 6. Bis Dein Lebenslicht Erlischt
 7. Von Der Dunkelheit Und Ihrer Anziehungskraft
 8. Watts 1965
 9. Der Beste Mensch
 10. Randale
 11. Hannah Arendt
 12. Zeichen An Der Wand
 13. Eisen

Meer info over GWLT:

GWLT stein und eisen cover

Categorie: