Delain - Lunar Prelude EP

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Delain

Album: Lunar Prelude (EP)

Genre: Symphonic metal

Label: Napalm Records

Score: 86/100

Delain is een vaste waarde geworden in de wereld van de symfonische metal. Sinds hun debuutalbum ‘Lucidity’ gaat het hen goed voor de wind. Opvolger ‘April Rain’ lokte hen meer uit de gothic metal hoek weg richting het symfonische. Met hun laatste album ‘The Human Contradiction’ alsook voorganger ‘We are the Others’ verstomden ze vriend en vijand met kwalitatieve en vooral leuke muziek. Vooraleer de band opnieuw in de studio duikt om de volwaardige opvolger uit te brengen, schotelen ze ons de EP ‘Lunar Prelude’ voor. Ondertussen is de band ook een gitariste rijker. Vorig jaar voegde Merel Bechtold zich bij de band. Zij staat Timo Somers bij in de gitaarpartijen. Verder bestaat de band uit zangeres Charlotte Wessels, toetsenist Martijn Westerholt, bassist Otto Schimmelpenninck van der Oije  en drummer Ruben Israel.

‘Lunar Prelude’ biedt acht nummers aan. Hiervan zijn er twee nieuwe nummers, een nieuwe versie van een bestaand nummer, vier live nummers en een orkestrale versie.

Suckerpunch is het eerste nieuwe nummer. Het heeft een raar begin met een plotse synthesizer sound als start, waarop Charlotte begint te zingen en een drumritme wordt ingezet. Al snel wordt het bekende Delain geïntroduceerd, aanstekelijke melodieën met een leuk refrein (“Suckerpunch the demons from my dreams”)  Het is echter ook vernieuwing voor Delain, ze klinken hiermee anders dan we ze kennen. Op het einde zingt Charlotte op een schreeuwerige manier de slotzin van het refrein, dat toch wat bedenkingen oproept, zoals hoe zal dit live klinken? Een krachtig en energiek nummer, maar speciaal.

Ben je bij dit nummer niet overtuigd, wacht nog even af, Turn the Lights Out is dan weer een echt pareltje. Al neuriënd wordt het nummer ingezet. Zacht begint Charlotte daarop te zingen met slechts keyboard op het zachtste niveau op de achtergrond. Net als bij Suckerpunch blinkt het uit bij het prachtige refrein. De gitaarakkoorden in combinatie met het passende zachte drumritme en keyboardmelodie klinkt fantastisch. Als dit de standaard wordt voor het nieuwe album, is Delain opnieuw verzekerd van succes. Het nummer is overigens al live gedemonstreerd op de voorbije tournee vorig jaar.

Hier moet de EP het van hebben. Verder staat er nog een nieuwe versie van het ‘The Human Contradiction’ nummer Don’t Let Go op, maar horen we zelfs na het na elkaar beluisteren van beide versies amper verschil. Het nummer was al een ware partysong, dit blijft zo behouden.

Verder kan je genieten van live opnames van het ‘The Human Contradiction’ nummers Lullaby, Stardust, Here Come The Vultures en Army of Dolls. Als kers op de taart wordt Suckerpunch ook nog eens orkestraal gebracht. Veel plezier met dit Delain tussendoortje!

Tracklist:

  1. Suckerpunch
  2. Turn the Lights Out
  3. Don't Let Go (new version)
  4. Lullaby (live 2015)
  5. Stardust (live 2015)
  6. Here come the Vultures (live 2015)
  7. Army of Dolls (ive 2015)
  8. Suckerpunch Orchestra

Meer info over Delain:

delain lunar prelude cover

Categorie: