Bury Tomorrow - Earthbound

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Bury Tomorrow

Album: Earthbound

Genre: Metalcore

Label: Nuclear Blast

Score: 80/100

Het Britse Bury Tomorrow, gevormd in 2006, is één van de invloedrijkste metalcore bands van de laatste jaren. De band bestaat uit zanger Dani Winter-Bates, ritmisch gitarist en gastzanger Jason Cameron, bassist Davyd Winter-Bates, drummer Adam Jackson en gitarist Kristan Dawson. Sinds hun oorsprong heeft de band drie studio-albums uitgebracht en in 2016 bracht Bury Tomorrow ‘Earthbound’ uit.

Een band als Bury Tomorrow brengt verschillende stijlen met zich mee; zo wordt de band melodic metalcore of ook wel post-hardcore genoemd. Bury Tomorrow heeft muzikale lagen van atmosferische melodieën, zware gitaarrifs en gestructureerde breakdowns. De band speelt met diversiteit zodoende dat men op het nieuwe album ‘Earthbound’ invloeden terugvindt van bands als Unearth, Killswitch Engage, As I Lay Dying, Darkest Hour en Parkway Drive.

Bury Tomorrow brengt met hun nieuwe album een diversiteit in metalcore; het album is sterker en krachtiger en dit is overtuigend terug te vinden in het samenspel van de brute en heldere screams. Technisch is het album een mooie vorm van muzikaliteit. Het emotionele proces is terug te vinden in zowel de tekst als in de zang. Bury Tomorrow laat met ‘Earthbound’ een tipje van de muzikale talenten zien die de band te bieden heeft, hopende dat ze in hun volgende album een groter vertrouwen in zichzelf krijgen en hun eigen vorm zullen bieden.

Tracklist:

  1. The Eternal
  2. Last Light
  3. Earthbound
  4. The Burden
  5. Cemetery
  6. Restless & Cold
  7. 301
  8. Memories
  9. For Us
  10. Bloodline

Meer info over Bury Tomorrow:

bury tomorrow earthbound cover

Categorie: