Hexvessel - When we are Death

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Hexvessel

Album: When we are Death

Genre: Psychedelic folk

Label: Century Media Records

Score: 75/100

Psychedelic folk, het is eens wat anders. Dat is waar de derde plaat 'When we are Dead' van het Finse Hexvessel voor staat. De band bestaat sinds 2009 en is het geesteskind van Mathew McNerney, die in de metalwereld wel bekend is binnen het black metal genre (Dodheimsgard, Decrepit Spectre, Code) maar zich lang niet tot een genre vastspitst. Deze Londenaar die momenteel in Amsterdam woont verhuisde toen naar het hoge noorden waar Hexvessel ontstond. Een heel ander genre dan we gewend zijn, maar wat moet je er precies bij voorstellen?

Flower power, zweverig, blues, psychedelisch, classic rock, folk. Stuk voor stuk kernwoorden die dit album kunnen omschrijven. Denk ook aan Pink Floyd, The Doors, The Vintage Caravan, Graveyard maar zelfs ook Nick Cave, nog zo'n muzikale duizendpoot. De proggy gitaarriffs, het rustige drumwerk gecombineerd met piano en orgel en de zachte zwoele stem van Mathew laten je wegzweven. Je waant je op een warme dag in het zwoele New-Orleans of omstreken enkele decennia terug, waar blues hoogtij vierde. Dat Mathew een goeie stem heeft die perfect bij deze muziek past, bewijst hij in bijvoorbeeld Mirror Boy.

Hits zijn er niet echt op het album te vinden, maar Cosmic Truth en When I'm Dead slaan het best aan. Het ene een rustig bluesy nummer, het ander wat actiever en psychedelischer. Een videoclip met wisselende flashy kleuren speelt voor de ogen af. Zo wisselt het album af, rustig genieten of zacht meedansen is de boodschap.

Hexvessel zal lang niet voor iedereen weggelegd zijn, maar zij die zich kunnen vinden in bovenstaande beschrijving zullen er zeer van smaken.

Tracklist: 

1. Transparent Eyeball
2. Earth over Us
3. Cosmic Truth
4. When I'm Dead
5. Mirror Boy
6. Drugged up on the Universe
7. Teeth of the Mountain
8. Green Gold
9. Mushroom Spirit Doors
10. Hunter's Prayer

Meer info over Hexvessel:

hexvessel when we are death cover

Categorie: