Arno - Human Incognito

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Arno

Album: Human Incognito

Genre: Rock

Label: PIAS

Score: 80/100

"Human Incognito, dat is mijn stem, gitaren en een drumstel. Tu vois un peu le bazar?" Zo liet Arno zijn nieuwste album op de mensheid los. De opnames duurden volgens Hintjes welgeteld een week, daarna nam wederom producer John Parish (PJ Harvey, Eels) plaats achter de knoppen en dit resulteert , net zoals vorige keer, in een prachtig resultaat!

Arno is verwonderlijk goed verstaanbaar en de toon van het album hinkt van rauwe ballads naar T.C. Matic-achtige songs. Dat Arno zijn inspiratie haalt uit zijn dagelijks leven is al lang geen geheim meer, liefdesverdriet, (on)geloof, drank... Alles passeert de revue op 'Human Incognito'. Parish zorgt ervoor dat Arno’s stem centraal staat, dat er geen overdaad aan instrumenten is, maar dat elk instrument, net zoals Arno, zijn verhaal toch mag en kan vertellen. Mede door dat allegaartje aan instrumenten krijgen we een mengelmoes van stijlen voorgeschoteld, van verdoken reggae invloeden (Ask Me For A Dance) tot wiegende walsjes in Santé. Het album is zoals op café gaan, hoe meer je het beluistert, hoe beter het wordt!

In 2002 wilde hij nog gaan zwemmen (Je veux nager), maar we zijn nu 14 jaar later en Arno is ondertussen de 60 gepasseerd, dus liggen zijn prioriteiten uiteraard iets anders. Niet dat hij het rustiger aan doet, dat niet, want drinken, dansen en een kater hebben, zal Arno nooit opgeven (Dance Like a Goose). Maar in plaats van te zwemmen, wil hij gewoon leven in een betere wereld (Je veux vivre) en met deze plaat zorgt Arno toch voor een klein lichtpuntje in deze soms toch wel donkere tijden, ik droom mee met hem en hef samen het glas om daarna waggelend het café te verlaten, hopend dat ik net zoals hem later een old motherfucker mag worden! Wanneer ik thuis kom, schenk ik me nog een glas whisky in en zet met veel plezier deze plaat nog eens op! Santé.

Tracklist:

 1. I’m Just Old Motherfucker
 2. Please Exist
 3. Je Veux Vivre
 4. Now She Likes Boys
 5. Oublie Qui Je Suis
 6. Never Trouble Trouble
 7. Dance Like A Goose
 8. Quand Le Pense à Toi
 9. Ask Me For A Dance
 10. Une chanson Absurde
 11. Santé

Meer info over Arno:

arno human incognito cover

Tags: 
Categorie: