Megaherz - Erdwärts

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Megaherz

Album: Erdwärts

Genre: Industrial German Rock

Label: Napalm Records

Score: 51/100

Megaherz (=Mega-Hart), een leuke woordspeling op Megahertz, maar qua leuk houdt het hier helaas op. Van de band die in 1995 hun debuutplaat 'Herzwerk' op de wereld losliet, blijft geen enkel (!) origineel lid over. Opgericht in 1993 en u hebt nog niet van hen gehoord? Wel, daar kan ik inkomen. De Duitse heren hebben ook muzikaal nogal wat watertjes doorzwommen, maar sinds 2008 hebben ze een ietwat vaste bandsamenstelling en hebben ze beslist om mee te surfen op golven van de populaire Duitse industrial metal, die Rammstein geen windeieren heeft gelegd.

Wer Hat Angst Vor'm Schwarzen Mann begint nog leuk en heeft een aparte breakdown ergens halverwege, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Muzikaal kan Ist Das Verruckt me nog bekoren, maar wanneer Lex Wohnhaas het op een zingen zet, doemt voor mij de Duitse schlagerparade op.

De laatste twee tracks zijn remixen van reeds eerder uitgebrachte nummers van het album 'Kopfschuss' uit 1998. Ook hier werd de bal misgeslagen. De Duivel (Teufel), werd vakkundig gecastreerd, want de punch die het origineel nog had, werd afgezwakt door Linkin Parkachtige invloeden en laten we eerlijk zijn; ook deze band is al enkele jaren zijn ballen kwijt! 

Deze nummers zouden een zoethoudertje moeten zijn, voor een nieuw album later in 2016, maar laten toch een zeer zure nasmaak na. Als u het per se toch zelf eens wil aanhoren, dan raad ik vooral de originele versie van Teufel aan!

Tracklist:

  1. Wer Hat Angst Vor'm Schwarzen Mann
  2. Ist Das Verruckt
  3. Glorreiche Zeiten
  4. Einsam
  5. Teufel
  6. Jordan

Meer info over Megaherz:

megaherz erdwärts cover

Categorie: