Partisan - S/T

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Partisan

Album: S/T

Genre: Post-Punk

Label: Hypertension

Score: 83/100

Belg zijn is niet altijd makkelijk. De ene dag wordt je hoofdstad beschuldigd een kweekvijver van terrorisme te zijn, de volgende spreekt de wereld scha en schande over een jarenlang uitblijvend klimaatakkoord. Gelukkig kan je in tijden van imagoschade nog terugvallen op bijvoorbeeld een talentvol voetbalteam en een bloeiende noise-scene. 

Dat Hypertension Records een steeds prominentere rol gaat spelen in die laatstgenoemde muziekscene moge duidelijk zijn. Het label specialiseerde zich gaandeweg in all things hardcore en kwam dit jaar reeds met één van de beste hardcore release (VVOVNDS) die we sinds lange tijd mochten ontdekken.

Het Gentse Partisan mag daar met z’n gitzwarte post-punk een beetje bij afsteken, de individuele bandleden stammen wel uit een hardcore traditie (Oathbreaker, Rise And Fall) wat het onderdak bij Hypertension vergoelijkt. Deze eerste 12” laat derhalve horen dat Partisan qua duistere ondertoon niet zal contrasteren. Run Run Run trakteert onmiddellijk op een torenhoge wall of sound die de prut uit je oren blaast. Unhappy People spreidt daaropvolgend meer onbehaaglijke melodie en enigmatische finesses tentoon, evenals het heerlijke Children Of LovePublic Humiliation, dat het EP’tje afsluit, is echter het hoogtepunt. Dreiging, explosiviteit en feedback laveren in dit nummer dat het een lieve lust is. Alle kwaliteiten waar Partisan op kan beroepen (fuzz, melodie, venijn), worden finaal uit de kast gehaald en neem het van ons aan: deze band wil u absoluut in het oog houden. Vergeet Manchester, Detroit of New York, de beste post-punk debutant van 2015 komt uit Gent.

Tracklist: 

  1. Run Run Run
  2. Unhappy People
  3. Children Of Love
  4. Public Humiliation

Meer info over Partisan:

partisan s/t cover

Categorie: