Dead Soul - The Sheltering Sky

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Dead Soul

Album: The Sheltering Sky

Genre: Dark Electronic Doom Blues / Industrial Rage

Label: Century Media Records

Score: 75/100

Dead Soul is een Zweedse band die volgens eigen gegevens reeds 50 jaar actief zou zijn, alhoewel wij denken dat dit toch lichtjes overdreven kan zijn. 'The Sheltering Sky' is een meer dan waardige opvolger voor hun debuutplaat 'In The Darkness' en dat om verschillende redenen.

Allereerst is er dat lekkere openingsnummer Until The Last Breath, een track die je aan het dansen zet maar daarnaast ook het grauwe aspect van het leven erin wil betrekken. Dat zal doorheen het 'The Sheltering Sky' meer dan eens het geval zijn: beats met een negatieve ondertoon, alsof je in de Carré een zwerm raven zou loslaten.

Er zijn ook momenten van rust. Shattered Dreams is zo’n nummer waarbij het tempo vrij traag wordt gelegd, de band zijn weg zoekt met zo’n spacy geluid samengaand met diepe, echoënde zanglijnen waardoor drugs overbodig worden om je tot hogere sferen te leiden. De snerende gitaarriff op het eind zorgt dan weer voor het tragische, onoverkomelijke gevoel dat je nooit nog vredig zult kunnen slapen.

De volgende nummers zijn een opeenvolging van wat volgens mij een beetje een wederkerend fenomeen is bij Dead Soul, namelijk te veel noise en te weinig beats waardoor het ietsje saaier wordt om te luisteren. Maar naarmate we het einde van de plaat naderen zet de band nog eens alle zeilen bij en krijgen we enkele knallers van uitsmijters. Reken er maar op dat Thy Will Be Done je voeten tot bewegen dwingt, want bij dit nummer klopt het totale plaatje. Goede sfeer, goede inzet, goed intermezzo, geweldige muziek.

Dead Soul is een band die ondanks weinig naambekendheid toch een knap staaltje werk neerzet. Hun goede inzet wordt trouwens beloond want de jongens zijn momenteel aan het touren in het voorprogramma van Ghost! U kan hen aan het werk zien binnen enkele weken, op acht december in Trix, Antwerpen.

Tracklist: 

  1. Until The Last Breath
  2. The Fool
  3. Shattered Dreams
  4. In Between
  5. Dirt Road
  6. Ladies & Gentlemen
  7. The Abyss
  8. Home By The Sea
  9. Thy Will Be Done
  10. The Final Day

Meer info over Death Soul:

Categorie: