The Dear Hunter - Act IV: Rebirth In Reprise

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: The Dear Hunter

Album: Act IV: Rebirth In Reprise

Genre: Rock / Indie / Folk / Progressive

Label: Rude Records

Score: 75/100

De bandnaam The Dear Hunter slaat op het verhaal van een jongeman die op zoek is naar zichzelf. Met hun vierde deel ‘Act IV: Rebirth In Reprise’ gaat de band verder met zijn verhaal.

De band startte in 2006 met het verhaal, namelijk met het album ‘Act I: The Lake South, The River North’. Het ambitieuze album werd door veel luisteraars ingehuldigd als een nieuwe en verfrissende vorm van muziek. De twee opvolgende albums, de van 2007 ‘Act II: The Meaning Of, And All Things Regarding Ms. Leading’ en de van 2009 ‘Act II: Life And Death’, stelden een 32-jarige man voor in een modern fantasierijk verhaal.

Tijdloos. Zo worden de CD’s ook wel benoemd, en de EP’s die tussendoor verschenen van The Dear Hunter werden benoemd als een muzikale interpretatie van de wereld rondom de bandleden. Maar anno 2015 stelt de band hun nieuwe album voor, namelijk ‘Act IV: Rebirth In Reprise’. Het laat de luisteraar voelen en zien wie we werkelijk zijn in deze wereld. Het jongentje moet op ontdekkingstocht en zoekt zijn eigen grenzen in zijn Dear Hunter verhaal. De muziek is zowel fantasierijk gevuld, maar kan ook realistisch worden opgevat. De inspiratie achter het album ‘Act IV: Rebirth In Reprise’ komt van ELO, Talking Heads en Michael Jackson.

Het resultaat is verbluffend; de muziek heeft verschillende lagen. Ze zijn genuanceerd en euphorisch; de band brengt hun muziek naar een hoger level. De band legt uit: "I was trying to do it in Act I, Act II and Act II, but I could never get to the point where I was just in a room with an orchestra playing these parts, because I didn’t know how to do it. It was this thing that I always wanted to incorporate into what I did before, I always wanted this and I was always upset that I didn’t get it. This time, I could apply this knowledge that I actually possess into this music. It was one of the most exciting experiences of my life because the orchestra is such an integral part of that album from start to finish, as far as weaving in and out of the music and gluing it all together."

De band vernoemt zelf ook dat er nog twee nieuwe albums aankomen omtrent het verhaal van deze jongeman. Daarnaast zou er ook een stripverhaal komen rond de fantasieën van de band. Maar voor het heden, kunnen we eerst genieten van het album en laten we verder onze fantasie los.

Tracklist:

 1. Rebirth
 2. The Old Haunt
 3. Waves
 4. At The End Of The Earth
 5. Remembered
 6. A Night On The Town
 7. Is There Anybody There
 8. The Squeaky Wheel
 9. The Bitter Suite IV & V: The Congregation And The Sermon In The Silt
 10. The Bitter Suite VI – Abandon
 11. King Of Swords (Reversed)
 12. If All Goes Well
 13. The Line
 14. Wait
 15. Ouroboros

Meer info over The Dear Hunter:

The Dear Hunter Act IV: Rebirth In Reprise cover

Tags: 
Categorie: