Counterparts - Tragedy Will Find Us

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Counterparts

Album: Tragedy Will Find Us

Genre: Melodic hardcore

Label: Pure Noise Records

Score: 85/100

De Canadese melodic hardcore band Counterparts, gevormd in 2007, bestaat uit de zanger Brendan ‘B’ Murphy, gitaristen Jesse Doreen en Adrian Lee, bassist Brian Kaczmarczyk en drummer Kelly Bilan. Het nieuwe album, ‘Tragedy Will Find Us’, zal vrijgegeven worden door Pure Noise Records en New Damage Records.

Het album ‘Tragedy Will Find Us’ is een merkbaar donker album; negatiever dan de vorige LP ‘The Difference Between Hell And Home’. Het is niet de lyrics, maar de muziek die het verschil maakt. Het album is opgebouwd uit verschillende lagen van melancholie; dynamische riffs waar de melodieën sterk overheersen.

Aangezien de negativiteit overheerst in het nieuwe album door middel van woede, tragedie en andere soorten emoties, worden ook de melodieën meer verweven met elkaar. Toch zijn de lyrics min of meer hetzelfde, waardoor Counterparts een beetje op dezelfde lijn blijft.

In wezen is het album ‘Tragedy Will Find Us’ een album over het krijgen van een tragedie en het verwerkingsproces ervan. Toch maken de bandleden van Counterparts een goede progressie met het brengen van melodische hardcore. Zij zetten hun muzikale talenten op de voorgrond, waardoor Counterparts zich op de voorgrond plaatst in de scene. Onder meer door het nieuwe album zal de band zich nog meer kunnen wentelen in de emoties en kracht van hun muziek.

Tracklist:

 1. Stillborn
 2. Thread
 3. Resonate
 4. Stranger
 5. Burn
 6. Tragedy
 7. Withdrawal
 8. Choke
 9. Collapse
 10. Drown
 11. Solace

Meer info over Counterparts:

counterparts tragedy will find us cover

Categorie: