Black Box Revelation - Highway Cruiser

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Black Box Revelation

Album: Highway Cruiser

Genre: Rock

Label: Caroline

Score: 65/100

Black Box Revelation leek even van de aardbol verdwenen te zijn, maar na een paar jaar pauze zijn ze terug. De laatste plaat dateerde al van vier jaar geleden dus de verwachtingen rond deze plaat lagen behoorlijk hoog. We gaan wel eerlijk zijn, deze plaat hebben we minstens vijf keer helemaal moeten beluisteren alvorens we deze review kon maken. Niet omdat het een ingewikkelde plaat is, neen, het is gewoon wennen aan de andere sound die de heren etaleren. Het is vooral een blues album geworden en er werd zelfs gewerkt met backing vocals. 

Stop Breathing is de middelmatige opener van dit album. Het nummer kan niet helemaal overtuigen, maar dankzij Riverside wordt het album pas echt een feestelijk geopend. Drummer Dries Van Dijck beukt er stevig op los. Het doet ons denken aan de ‘oude’ Black Box Revelation. De “oeh-oeeeeeehs” in combinatie met de lekkere gitaarrif en het stevige gedrum maakt dit een van de beste nummers van deze plaat. 

War Horse is samen met Gloria het meest catchy nummer van deze plaat. Het meezinggehalte ligt vrij hoog waardoor dit nummer live zeker een succes zal zijn. In beide nummers zijn de backings zeer goed hoorbaar, iets wat je niet direct zou linken aan de band. Het duo blijft zichzelf zo op een positieve manier vernieuwen. Met Pounding Heart gaat Black Box Revelation even de folk tour op. Het nummer bevat te weinig variatie om boeiend te blijven.

Het beste nummer is ongeveer in het midden van de plaat te vinden: Live Forever. De sound in dit nummer is werkelijk fantastisch. Het bevat een leuke riff en een relaxte drumsound, de extra speciale geluiden en de grauwe stem van zanger Jan Paternoster die te horen zijn maakt het nummer compleet. De lange muzikale outro is gewoonweg genieten. Ten slotte wordt de plaat afgesloten met I Can’t Find It. Dit nummer brengt je naar hogere sferen dankzij het mooie gitaarspel en het orgelgeluid dat middenin te horen is.

Deze plaat van Black Box Revelation is zeker niet de beste van de band, maar je bent hem ook niet beu na eenmaal beluisterd te hebben. Deze LP wordt werkelijk beter per luisterbeurt, omdat je dan op de vele details begint te letten die deze plaat best wel af maken. Wij kunnen alvast niet wachten om dit duo nog eens live aan het werk te zien! 

Tracklist: 

  1. Stop Breathing
  2. Riverside
  3. War Horse
  4. Highway Cruiser
  5. Pounding Heart
  6. Live Forever
  7. I Knew All Along
  8. Gloria (feat. The Gospel Queens)
  9. Walk Another Line
  10. I Can't Find It

Meer info over Black Box Revelation:

Categorie: