Gentlemans Pistols - Hustler's Row

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Gentlemans Pistols

Album: Hustler's Row

Genre: Rock

Label: Nuclear Blast

Score: 86/100

Het Leedse Gentlemans Pistols vuurt na 5 jaar eindelijk nog eens een nieuw retro rock album op ons af. Sinds de oprichting van de band in 2003 door zanger/gitarist James Atkinson is er heel wat veranderd. Van de originele bezetting blijft enkel Atkinson over maar met Robert Threapleton (zang/bas), Stuart Dobbins (drums) en Bill Steer, bekend van Carcass en Firebird, op gitaar is de band er qua muzikaal talent zeker niet op achteruit gegaan. Hun derde album ‘Hustler’s Row’ is het eerste bij hun nieuwe label Nuclear Blast. Na de lovende kritieken op hun vorige plaat ‘At Her Majesty’s Pleasure’ waren de verwachtingen voor deze derde LP hoog. Frontman Atkinson beschrijft de plaat als een louterende reis door de laatste vijf jaar van zijn leven. Dat is dan ook direct een verklaring waarom de teksten zo ongedwongen klinken.

The Searcher valt direct met de deur in huis, het bevat alle elementen die we verwachten van deze band; sterke gitaarsolo’s en baslijnen, een rauwe stem en een swingend ritme. Wie zijn hoofd bij dit nummer stil kan houden geeft blijk van enorme zelfcontrole. Met het groovy Devil’s Advocate On Call toont direct dat dit album het niet enkel van de zware gitaren moet hebben. Ook een trager nummer wordt niet geschuwd; in Stress And Confusion kan Atkinson de enorme diversiteit van zijn stem nog eens tentoonspreiden. Lady Teaser brengt opnieuw een swingende noot in de plaat, “Lady is a teaser but you can’t get her out of your mind”, wel dit nummer ook niet! Hustler’s Row is dan weer een rustiger nummer als afsluiter.

Gentlemans Pistols is een aanrader voor de klassieke (hard)rock fans, denk AC/DC, Thin Lizzy, Led Zeppelin… Al zijn die voorgaande enkel ter referentie want waar veel bands blijven steken op een flauw afkooksel van het origineel heeft deze band een unieke sound ontwikkeld zonder het genre te verloochenen.

‘Hustler’s Row’ is zeker het beluisteren waard. Meer dan een enkele keer zelfs. Niet alleen voor de hoge instrumentale en vocale –wat een stem!- kwaliteit, geweldige gitaarsolo’s en old skool riffs maar zeker ook omwille van de energie en schwung die de plaat heeft, om niet gewoon te zeggen dat ze rockt. Instant headbang actie en een goed humeur gegarandeerd.

Tracklist:

  1. The Searcher

  2. Devil’s Advocate On Call

  3. Time Wasters

  4. Private Rendezvous

  5. Stress And Confusion

  6. Personal Fantasy Wonderland

  7. Lady Teaser

  8. Dazzle Drizzler

  9. Coz Of You

  10. Hustler’s Row

Meer info over Gentlemans Pistols:

gentlemans pistols hustler's row cover

Categorie: