Speaking The King's - Carousel

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Speaking The King's

Album: Carousel

Genre: Metalcore

Label: Nuclear Blast

Score: 90/100

De Amerikaanse band Speaking The King’s, gevormd in 2011, is een muziekproject tussen vorige zanger Justin Bock en gitarist Mike Entin, bassist Brad Reihl en drummer Will Peacock. Zanger Bobby Burap is nu de zanger van Speaking The King’s.

Producer Tom Denney (producer voor de band A Day To Remember) kreeg oog voor de talenten van deze band en de bal ging aan het rollen! In een paar maanden tijd groeide Speaking The King’s tot een waardige post-hardcore/metalcore band, waardoor ze het podium mochten delen met bands als We Came As Romans, Of Mice & Men, Winds Of Plague, Bleeding Through en Blessthefall.

‘Carousel’, zo heet het debuutalbum van Speaking The King’s! Voor een beginnende band is het zeker geen amateuristische metalcore/pop punk plaat, maar eerder een album vol bewonderenswaardige talenten in zang, techniek en samenwerking. De samenwerking tussen zang en muziek is van perfectie, want zanger Bobby heeft de meest heldere en krachtige stem om deze muziek tot een hoogtepunt te brengen. Het heeft een melodie dat je niet snel uit je hoofd krijgt; het is erg catchy voor een nieuweling in de muziekwereld. 

De band benoemt hun album als een avontuur met meeslepende teksten en zware breakdowns. Het album biedt daarnaast een diversiteit van emoties die een reflectie zijn van elk bandlid.

Invloeden vindt de band bij bands als More Than A Thousand, Asking Alexandria, Parkway Drive, A Day To Remember, Of Mice & Men, We Came As Romans en Green Day.

Tracklist:

  1. Breathe
  2. Choke
  3. Caught In The Middle
  4. Liar Liar
  5. Motion Sickness
  6. Shipwrecked
  7. Worthless
  8. City Lights
  9. The Way
  10. Close To Impossible

Meer info over Speaking The King's:

speaking the king's carousel cover

Categorie: