Skindred - Volume

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Skindred 

Album: Volume

Genre: Ragga Punk Metal

Label: Napalm Records

Score: 79/100

Skindred moet het naar hun zin hebben op het Nuclear Blast label. Nog geen jaar na 'Kill the Power', vuren zij 'Volume' op ons af. Waar zij normaal slechts een ratio van 1 album om de twee jaar hebben, heeft de labelswitch hen alvast nieuwe energie gegeven. Niet dat het deze band aan energie ontbreekt, integendeel. Een live show van Skindred is zeker de moeite waard om eens te bezoeken, want als je het mij vraagt drinkt elk bandlid alvorens op te gaan een kratje redbull leeg, alsook bij het maken van dit album me dunkt!

Met het eerste nummer, Under Attack, geven deze Welshe boys onmiddellijk hun visitekaartje af. Een volledig gamma van verschillende stijlen passeert de revue en deze gaan naadloos in elkaar over! Zelf noemen ze het Ragga Metal, maar ontdek vooral zelf wat zij daarmee bedoelen! Sinds enkele jaren maakt Dan Sturgess deel uit van het collectief en zijn elektronische invloed laat zich duidelijk merken en dit zal zo het ganse album blijven. Dat Benji Webbe een Duracellkonijn is dat te veel red bull heeft gedronken, kan je horen en bijna voelen! Volume is de titeltrack van het album en vraagt echt om volume!  En voor Hit the Ground moet de volumeknop zeker niet omlaag, het middenstuk is een regelrechte metalriff met toch wel een vette knipoog naar Metallica!

Alles loopt echt gesmeerd, zeker tot aan het eerste interludium, maar dan zitten er toch wel enkele hiaten in. Saying It Now, is niet meer dan een stevige popsong en is misschien bedoeld om meer mainstream airplay te krijgen, maar persoonlijk vind ik dat de bal hier serieus misgeslagen werd!

Na deze miskleun is het tijd voor een tweede muzikaal tussenstukje en kan de luisteraar zich voorbereiden op het derde luik van dit album. Een kort luik met maar 1 track: Straight Jacket. Maar dit nummer mag er wel wezen, want de heren hebben terug de juiste vibe gevonden en als je het mij vraagt, is dit uitstekend singlemateriaal! Misschien is dit wel een van de sterkste songs op het album en verdient het daarom om helemaal alleen te staan tussen twee intro’s. Wie zal het zeggen, maar wat zeker is, is  dat Straight Jacket een toppertje in het genre is!

Na een laatste instrumentaal tussenstukje zijn we klaar voor het laatste luik. Drie tracks, No Justice, Stand Up en Three Words. No Justice begint heel aanstekelijk, maar het refrein zou zo kunnen weggelopen zijn uit een Skunk Anansie song, vreemde crossover, maar wel met het geniaal gevonden: “There ain’t no Justice, there’s only just us”. En van mijn part had het album hier mogen stoppen, want de helft van Stand Up is echt geen meerwaarde. U leest het goed want vanaf halverwege het nummer hoor ik terug het Skindred dat ik graag hoor, rauwe ragga rock! Three Words ruikt een beetje naar een rockballad en daar houdt ondergetekende echt niet van, dus voor mijn part gaan ze eruit met een valse noot, maar daar wil ik hen absoluut niet op afrekenen.

Voor zover ik weet is Skindred vrij uniek in zijn soort, neem daarbij dat zij een zanger hebben die zo zot is als een kruk, maar minstens zo veel energie heeft als Zack de La Rocha in zijn beste jaren. De adrenaline druipt dan ook van de meeste tracks af! Alleen daarvoor is dit plaatje de moeite om eens een doorgedreven luisterbeurt te geven!

Tracklist:

  1. Under Attack
  2. Volume
  3. Hit the Ground
  4. Shut Ya Mouth
  5. I
  6. The Healing
  7. Sound the Siren
  8. Saying it Now
  9. II
  10. Straight Jacket
  11. III
  12. No Justice
  13. Stand Up
  14. Three Words

Meer info over Skindred:

Tags: 
Categorie: