EKTOMORF - Aggressor

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: EKTOMORF

Album: Aggressor

Genre: Thrash/Groove metal

Label: AFM Records

Score: 81/100

Als recensent alle bands kennen is helaas onmogelijk. Maar hoe een band die exact 15 jaar geleden hun eerste album uitbracht en al bestaat sinds 1993 vanonder mijn radar is kunnen blijven is mij een raadsel. Zeker wanneer deze band nog eens uitstekende muziek maakt, want na online onderzoek bleek dat de nummers die ik terugvond, zeer te pruimen waren. Vol verwachting vatte ik dan ook mijn luisterbeurt aan van deze voor mij eerste langspeler van de Hongaarse band EKTOMORF, Aggressor!

Voor diegenen die net zoals ik leken zijn, even enkele weetjes. EKTOMORF maakt thrash metal, vergelijk ze met een Hongaarse versie van Soulfy of Sepultura, maar dan met verstaanbare en soms cleane teksten! En laat nu vooral dat laatste zijn, dat mij zo aanspreekt in deze band. Ondanks het feit dat van de originele line up alleen zanger Zoltán Farkas overblijft, wordt het snel duidelijk dat deze heren doorgewinterde veteranen zijn. Farkas spuwt zijn teksten zo uit, dat je bijna zijn speeksel in je gezicht voelt. De rauwe gitaarriffs vliegen je om de oren en werken zo opzwepend dat je ofwel wil beginnen headbangen ofwel op het gezicht wil timmeren van de man naast jou in de file. Tip van de schrijver: niet doen! Doch dit terzijde.

Het hele album beukt op je in als een sloopkogel op een af te breken building! En of dat nog niet genoeg is, krijgen ze op Evil by Nature nog eens de vocale steun van George "Corpsegrinder" Fisher,  de zanger van Cannibal Corpse. Op Emotioneless World waagt Farkas zich zelf aan een stukje echte zang. Leuk geprobeerd, maar niet echt zijn sterkste kant. De intro van Eastside zorgt voor een klein rustpuntje op het album, maar na 1 minuutje vermoeden de jongens van EKTOMORF dat onze trommelvliezen genoeg uitgerust zijn en vuren ze er opnieuw meedogenloze thrashriffs op af. De laatste track Memonto dient om terug op adem te komen, na deze woelige rit over onverharde Hongaarse wegen! De sterkte van het album is eveneens het enige minpuntje van het album, ongetwijfeld een oerdegelijk album, maar zonder echte uitschieters, gelukkig ook zonder ook maar één enkele miskleun.

Hun promopraatje vermeldt dat EKTOMORF door intensief te touren en door te spelen op o.a. Wacken, Sziget en Rock am Ring, deze heren een sterke fanbasis hebben uitgebouwd in heel Europa. Wel, vanaf vandaag hebben zij er alvast één extra fan bij!

Tracklist:

 1. Intro
 2. I
 3. Aggressor
 4. Holocaust
 5. Move On
 6. Evil by Nature (ft George "Corpsegrinder" Fisher)
 7. You Can't get More
 8. Emotionless World
 9. Eastside
 10. Scars
 11. Damned Nation
 12. You Lost
 13. You're Not For Me
 14. Memento

Meer info over EKTOMORF:

ektomorf aggressor cover

Categorie: