Throatsnapper - Throatsnapper

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Throatsnapper

Album: Throatsnapper

Genre: Sludge / Doom / Metal

Label: Eigen beheer

Score: 72/100

Als mensen te weten komen dat je af een toe een cd recensie schrijft, dan gebeurt het al eens dat ze je een cd'tje willen toestoppen in ruil voor een recensie. Meestal bedank ik hier vriendelijk voor, ten eerste omdat ik genoeg werk heb met cd’s die ik van mijn baas moet doen en ten tweede, we moeten eerlijk zijn, de ervaring leert ons dat er regelmatig bagger bij zit! Waarom ik voor deze Throatsnapper een uitzondering maak, wel laten we het zo stellen; ik heb een zeer overtuigende kameraad!

Het was dan met enig scepticisme dat ik de EP van deze Antwerpse band opzette. Ik moet toegeven dat ik vrij snel aangenaam verrast werd.  Zelf omschrijven ze hun muziek met termen als sludge, doom en metal, en er zijn ook hints van progressive power metal terug te vinden. Opener Nosferatu staat als een huis, het is duidelijk dat bij deze heren muziek op de eerste plaats komt, de zangpartijen worden tot een minimum herleid, en dat is op zich geen slechte zaak. Het eerste nummer is dan ook al bijna 5 minuten bezig voor Wouter Goolaerts zijn vocalen op de wereld loslaat met de onheilspellende boodschap: “I will kill you, I will fuck you up”!

Psychopaten beginnen altijd met kleine diertjes. Dat een band als Throatsnapper na deze weinig  aan de verbeelding over te laten intro, in 3 van de  5 tracks verwijzen naar dieren (o.a. japscat & Rats) zou er misschien op kunnen wijzen dat deze heren lichtjes neigen naar het pychopathische. Het donkere is dan ook voelbaar in al hun tracks, Japscat is nog vrij pittig, maar Rats is een  nummer dat langzaam en dreigend klinkt om dan pas haverwege heerlijk open te barsten. Op Save Me willen de heren nog gered worden, maar volgens mij hebben zij hun ziel reeds lang verloren aan “the dark side”, sterk nummer, dat wel!  Na Wolf zit deze donkere reis er na iets meer dan 27 minuten op en kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat Throatsnapper me toch heeft kunnen overtuigen van hun kunnen.

Wat me een beetje stoorde was de productie van de drums, deze stonden naar mijn smaak iets te strak afgesteld waardoor vooral de snare er bij wijlen te overheersend bovenuit kwam. Maar dit zijn details, want over het algemeen valt de productie reuze mee. Throatsnapper is alvast een band met een veelbelovend potentieel en ik verwacht ze dan volgende zomer op enkele kleinere festivals (Antwerp Metal fest of Pandafest). Antwerpen is weer een underground band rijker, en rijker is deze keer letterlijk te nemen!

Tracklist:

  1. Nosferatu
  2. Japscat
  3. Rats
  4. Save Me
  5. Wolf

Meer info over Throatsnapper:

Tags: 
Categorie: