Heart Of A Coward - Deliverance

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Heart Of A Coward

Album: Deliverance

Genre: Metal

Label: Century Media Records

Score: 75/100

Heavy metal band Heart Of A Coward zijn sinds 2009 een zwaargewicht voor de metalwereld. De eerste jaren van hun bestaan waren er veel bandwisselingen, maar toch veranderde de negatieve commentaar van de media toen de band het podium beklom. Meteen werden ze bezegeld tot een van de zwaarste bands in de metalwereld.

Na hun vorige CD ‘Severance’ ging Heart Of A Coward meteen op tour met bands als Thy Art Is Murder, After The Burial, Aversions Crown, Malevolence en Suicide Silence. Er kwamen ook tours met de bands Sikth en Machine Head. In de lente van 2015 kwamen de bandleden bijeen en begonnen ze werk te maken van een derde album, genaamd ‘Deliverance’. Het is een zeer duister album waar vooral de metal klaar staat om op je afgevuurd te worden. Het progressieve is aanwezig, maar in andere aspecten dan bij de vorige albums.

Toch mist ‘Deliverance’ aspecten waar het album ‘Severance’ geen moeite mee had om deze voor te stellen. Het lijkt wel alsof de openingsong in het midden staat van het album, waardoor het echte hoogtepunt pas op het laatste van het album komt. Dit is jammer; het album lijkt soms op 2 afgescheiden werelden die elkaar tegemoet komen. Muzikaal is het album dan wel ontzettend sterk in gitaarlijnen, drumtechnieken, stemtechnieken, solo’s en catchy refreinen, maar het album gaat niet boven de verwachting uit; het klinkt soms allemaal hetzelfde.

Het album ‘Deliverance’ is dan wel een pak agressiever als de voorgaande albums en de hoeveelheid djent mag zeker niet vergeten worden. Heart Of A Coward hoeft zich ook niet te verbergen achter hun songs, maar de muzikale lijn van single Hollow hadden ze beter door het hele album gevolgd. 

Tracklist:

  1. Hollow
  2. Miscreation
  3. Turmoil I – Wolves
  4. Turmoil II – The Weak Inherit The Earth
  5. Anti-Life
  6. Grain Of Sand
  7. Mouth Of Madness
  8. Deliverance
  9. Skeletal I – Mourning
  10. Skeletal II – Arise

Meer info over Heart Of A Coward:

heart of a coward deliverance cover

Categorie: